Milas’ta bulunan Gökçeler Kanyonu, doğal bir güzellik olarak biliniyor. Kanyon, etkileyici doğal oluşumları, derin yarıkları ve zengin bitki örtüsü ile dikkat çekiyor. Ayrıca yürüyüş, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler için popüler bir destinasyon haline geldi.

Gökçeler Mahallesinde bulunan Gökçeler Kanyonu, Karacahisar Mahallesi Suçıkan mevkiinden başlayıp, Gökçeler Mahallesi’ne kadar yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda eşsiz bir doğal çevreye sahip.

K8

KIZILÇAM AĞAÇLARI GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR

Kanyonda yer yer arkeolojik buluntulara rastlanması büyük ilgi çekiyor. Fesleğen Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları içinde yer alan Gökçeler Kanyonu, asırlık zeytin, ceviz, incir ve çınar ağaçları, maki (sandal, sakızlık, akçakesme, defne) bitki örtüsü ve kızılçam ağaçları ile kaplı.

Kanyonun içinden Değirmen Deresi (Hamzabey Çayı) geçmekte ve yöre halkı eskiden bu çayın üzerinde 14 adet un değirmeni olduğunu söylenmektedir. Bu değirmenlerden sadece üç tanesinin kalıntıları günümüze kadar ulaştı.

K5

SEYİR TERASI ZİYARETÇİLERE EŞSİZ BİR DOĞA MANZARA SUNUYOR

Gökçeler Kanyonu doğa yürüyüşü, dağ tırmanışı, mağara gezisi yapmak ve günübirlik turlar düzenlemek için son derece cazip bir bölge özelliği taşıyor. Kanyonun eşsiz panoramik görüntüsü, Milas Kaymakamlığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından yapılan son çalışmalarla turizmin isteklerine cevap verebilecek şekilde dizayn edildi. Kanyonun zirvesine bir seyir terası yer alıyor.

Seyir terası kanyonun bütün güzelliklerine hakim bir noktada bulunmaktadır. Bu seyir terası ziyaretçilere eşsiz bir doğa manzarası eşliğinde dinlenme ve keyifli zaman geçirme imkanı sunmak üzere tasarlandı.

30 adet mağara bulunan Gökçeler kanyonunda irili ufaklı olan bu mağaraların en önemlileri İncirliin ve Çatal Mağara olarak dikkat çekiyor.

K3

GÖKÇELER KANYONU’NA NASIL ULAŞIRSINIZ?

Kanyona iki şekilde ulaşılabiliniyor. Birinci olarak Milas-Bodrum karayolunun 6’ncı kilometredeki Ağaçlıhöyük Mahallesi kavşağından sola dönülerek, Ağaçlıhöyük ve Gökçeler Mahalleleri geçildikten sonra Alaçam Mahallesi yolu takip edilerek ulaşabilirsiniz.

İkinci seçenek ise yoğun turizm hareketine sahip olan Milas-Bodrum Havalimanı’ndan Milas istikametine girdikten 100 metre sonra sağa dönülerek Akyol ve Gökçeler Mahallelerinden geçilerek ulaşabilirsiniz.

K27

İNCİRLİİN MAĞARASI TURİZMİN GÖZBEBEĞİ KONUMUNDA

İncirliin Mağarası, Milas’ın güneybatısındaki Manastır Dağı’nın Gökçeler Kanyonu’na bakan kuzey yamacında yer alıyor. İncirliin Mağarası, içindeki jeolojik oluşumlar, tarihi kalıntılar, doğal çevresi ve turizme açılması için yapılan hassas çalışmalarla örnek bir mağara konumunda.

Her yıl binlerce turisti ağırlayan İncirliin Mağarası 345 metrelik uzunluğunun turizme açık 155 metresi ile turizme açık mağaralar arasında bulunuyor.

İncirliin Mağarası’nda bulunan son derece güzel ve ilginç dev sarkıt, dikit, sütun ve damlataş havuzları ile kaplı olması ilgileri çekiyor.

Milas orman yangını kontrol altına alındı Milas orman yangını kontrol altına alındı

Toplam uzunluğu 345 metre olan İncirliin Mağarası geniş bir girişe sahip ve mağara birbiriyle bağlantılı birçok salondan oluşuyor.

K1

ESKİ DÖNEMLERDE MAĞARANIN KULLANILDIĞINI GÖSTERİYOR

İncirliin Mağarası girişindeki toprak zeminde ve mağara içinde çok sayıda prehistorik ve antik dönem arasına tarihlenen seramik parçaları bulundu. Bu buluntular eski dönemlerde mağaranın kullanıldığını gösteriyor. İncirliin Mağarası, Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 27.02.2008 tarih ve 3807 Sayılı Kararı ile I.Derece Arkeolojik ve I.Derece Doğal Sit olarak tescillendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ