Muğla'da silah ticareti operasyonu: Şüpheliler gözaltında Muğla'da silah ticareti operasyonu: Şüpheliler gözaltında

Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneği ( UGBİD) Başkanı Onaran:
“Muğla’nın Dünya şehri olmasını bilim alanında Muğlalı olarak en fazla şahsen ben arzu ettim ancak desteksiz kalışı hayalimizin önüne geçemedi”
UGBİD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Onaran, Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e UGBİD’in dünya gençlerini İzmir’de buluşturmaya öncülük ettiğine işaret ederek, şunları söyledi:
“Muğla merkezli derneğimiz UGBİD Muğla’da planladığı ve Muğla’nın dünya şehri olması yolunda adımlar attık ancak olmadı. Ancak Muğla’daki kurumların desteğini alamayınca, daha büyük platformda İzmir’de  ilgi gördü ve destek aldı. İzmir  Büyükşehir Belediyesi , İzmir Denge Okulları, İzmir İnavasyon ve Teknoloji , Çiğli Belediyesi büyük bilimsel organizasyona destek verdi. İzmir, Türkiye’de alanında tek olan genç bilim insanları proje fuarı ve yarışmasında dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 250 genç bilim insanı ve öğretmenlerine 28 Kasım- 3 Aralık 2024 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnovasyon ve Teknoloji AŞ, Çiğli Belediyesi. Bilime destek olarak UGBİD Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneğinin projesine destek vererek gençlerin hayallerini İzmirde buluşturmaya tam destek oldular”
Onaran, duyarlı kurumların ve UGBİD’in Koordinatörlüğünde düzenlenecek İzmir IISEEF bilim ve teknolojiye gönül veren Türk ve Dünya gençlerine hazırladıkları projeleri sunma olanağı vereceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Muğla’da bu büyük bilim şenliğinin olmasını çok arzu ettik. Bir takım girişimlerde bulunduk brifing verdik. Fakat bütçe imkanlarını gerekçe göstererek, imkansız olduğunu gecikmeli olarak söylediler. Bizde kararlılıkla bilimsel etkinliği yapmaya arzu ettik. Muğla’nın Dünya şehri olmasını bilim alanında Muğlalı olarak en fazla şahsen ben arzu ettim ancak desteksiz kalışı hayalimizin önüne geçemedi. İzmirde ikametgah eden UGBİD yönetim kurulu dış işler başkan yardımcısı Ümit Karademir  hocam da bizzat Muğla’ya gelip bilim festivalini anlattı tabi sadece zaman kaybı oldu. Bizde dernek olarak. Olarak koordinatörlük görevini Ümit Karademir hocama verdik izmirde karar kıldık. Ümit Karademir hocam yılların birikimi olan Türkiye’deki en büyük uluslararası proje koordinatörüdür ona güvenimiz sonsuzdur tecrübelerini dünya çapında yaptığı çalışmaları biliyoruz. Büyük organizasyonu en güzel şekilde koordine edeceğine eminin. Bizim gençlerin hayalleri bilimin topluma yayılmasına destek olmak derneğimizin kuruluş amaçlarının başında geliyor. Buradan destek istediğimiz kurumları açıklamıyorum belki gerçekten ekonomileri zayıf olabilir onları yıpratmak siyasi konuşmak istemem umarım bizi algılaya bilmişlerdir. Makamlar gelip geçer, fırsatlarda gelip geçer dileğimiz Muğla’da eğitim adına kararlı girişimci işler olmasını umut ediyorum. Muğla’da resmi olarak bu etkinliği yapmak istediğimizi iç işleri bakanlığı üzerinden müracaatımı yaptım  
Muğla’da bilimsel etkinliği yapmak dünya gençlerini Türkiyenin misafir odasında buluşturmak fikirlerini  projelerini  Mığla’dan dünyaya duyurmalarını  sağlamayı arzu ederdik.  Herşey gençlerimiz için umudumuzu moralimizi azmimizi kaybetmedik genlerimizi İzmir’e davet ettik bilim adına hayırlı olsun”
UGBİD Dış İşler Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Ümit Karademir ise şunları şöyledi; 
“İzmir IISEEF’ye ev sahipliği yaparak, tahminen ülkemizden 125, dünyadan 125 olmak üzere 250 genç bilim insanı ve öğretmenleri hem bilim dünyasına yeni katkılar sağlayacak hem de ülkemizin ve İzmir’in dünyaya tanıtımına katkılar sağlayacak “ dedi. Bilim ve teknolojinin öneminie dikkati çeken Karademir, UGBİD Uluslararası Genç Bilim İnsanları Dermeği olarak,bilim ve teknolojiye önem verdiklerini gençlerin ve bilim dünyasının  gelişimine katkı sağlayarak bilimin gençlerle ışık tutmasını bilimsel hayallerinin desteklenmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgu yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir sözünü rehber olarak gördüklerini ve bu yolla mesafe alacaklarını vurguladı. UGBİD Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneği başkanı onaran şunları söyledi:
 İzmir IISEEF Organizasyon Komitesi Başkanı Ümit Karademir hocamın başkanlığında  Uluslar arası bilim fuarında; Dünyanın sayılı, Türkiye’nin ise tek bilim fuarını düzenlediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Dünyanın geleceği gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgi ve sevgisi ile şekillenecek. Bu bilim fuarının amacı da 14-19 yaş grubundaki gençleri bilim çatısı altında buluşturmak, tanışıp, kaynaşmalarını sağlamaktır. Organizasyon boyunca uluslararası ve ulusal bölümlerde gençler İnovasyon, Bilim, Enerji ve Mühendislik kategorilerindeki projelerini alanlarında uzman akademisyenlerden oluşan jüriye sunacaklar. Değerlendirme sonucunda beş kategoride ödüller hak sahiplerini bulacak. Uluslararası 62 organizasyonun Türkiye temsilcisiyiz. Jüri üyelerimiz ulusal katılımcılardan, temsilcisi olduğumuz bu organizasyonlarda, ülkemizi temsil edecek projeleri belirleyecektir.” İzmir IISEEF ‘ye  www.izmiriiseef.org
 adresinden katılım başvuruları yapılıp sonlandırıldı. Organizasyona katılacak gençler için Efes- Meryemana, İzmir kent merkezi gezisi, kültür gecesi, 80’ler- 90’lar partisi gibi birbirinden güzel etkinlikler de planlanıyor. Dünya gençlerini Türkiye İzmirde buluşturarak şehirlerin dünya şehri olmasını bilimsel katkı sağlayan UGBİD Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneğini tebrik ediyoruz”

Whatsapp Image 2024 10 23 At 08.52.42 (2)

Whatsapp Image 2024 10 23 At 08.52.42 (1)
 

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ