BERİTAN YÜCEL

Muğla’nın Menteşe ilçesi Düzeyn Mevkiinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası’nda depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anısında hatıra ormanı oluşturuldu.

MSKÜ önemli bir başarıya imza attı MSKÜ önemli bir başarıya imza attı

Fidan dikim etkinliğine; Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Erol Ürküt, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Oda başkanları, depremzede vatandaşlar katıldı.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramında depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı tesis edileceğini kaydeden Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, “Ormanlar dünyanın yenilenebilir kaynaklarının başında gelir. Ancak bu yıl ülkemizin asrın deprem felaketiyle karşılaşmasıyla nedeniyle ormancılık günümüzde 6 Şubat deprem şehitleri hatıra ormanı tahsis edilerek deprem şehitlerimizin isimlerini her ilimizde yaşatalım istedik. Ülkemiz 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ili Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğünde ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde 2 depremle sarsılmıştır. Asrın felaketi olarak tarif edilen bu deprem felaketinde 11 ilimizde 110 bin kilometrekarelik alan etkilendi ve büyük yıkımlara neden oldu. En kısa sürede yaralarımızın sarılacağına inancımız tamdır. Yaşanan bu felaket nedeniyle bu yılki 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Ve Ağaç Bayramında deprem felaketinde şehit olan vatandaşlarımız için Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı tesis edeceğiz. Aramızda deprem bölgesinden gelen misafirlerimiz var. Onların acılarını en kalbi duygularımızla paylaşıyor. Depremde hayatını kaybeden şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, “Ülkemiz 81 vilayeti 84 milyon insanıyla bu acıyı paylaşmaya çalıştı, bu acıyı yüreklerinde hissetti. Allah daha büyük acılar yaşatmasın. Bende Adanalı birisi olarak aslında ailem bu depremi belli ölçekte yaşamış oldu. Yaşadıkları travmadan dolayı evlerine girmekte zorlanıyorlar. Diğer illerimizde olduğu gibi Muğla’mızda da ağırlık Hatay ilimiz olmak üzere kardeşlik göstererek Muğla halkımız ve kurumlarımız sizleri elimizden geldiği imkânlar ölçüsünde misafir etmeye çalışıyoruz. Gerçekten deprem yaşanılacak en büyük felaketlerden biri. Ülkemiz için umutlarımızı diri tutmak durumundayız. Bu anlamda bugün fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. O fidanlarımız yeşerdikçe umutlarımızın da yeşereceğini, büyüyeceğini temenni ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu

Konuşmaların ardından Kırkbirevler Camii İmam Hatibi Yadigar Ceylan, tarafından Kuran tilaveti okundu.

Program 2 bin fidanın toprakla buluşturulmasıyla son buldu.

Editör: Beritan Yücel