Trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı Trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

Muğla’da orman yangınları ile mücadele kapsamında, Ormanlık alanlara ve sahil kenarlarına bırakılan karavan ve çadırlar, polis, jandarma ve zabıta ekiplerince kontrol edilerek, karavan ve çadırlarda kalınıp kalınmadığı kontrol ediliyor.
Alınan bilgiye göre, Muğla’nın Marmaris ilçesi Bördübet mevkiinde Temmuz ayında çıkan orman yangının çıkış sebebiyle ilgili oldukları düşünülen ve karavanları ile yangın çıkan bölgeden uzaklaşırken görüntülenen 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alınmasının ardından, ormanlık alanlarda ve sahillerde karavan ve çadır denetimleri sıklaştırıldı.
Orman yangınları ile mücadele kapsamında, Ormanlık alanlara ve sahil kenarlarına bırakılan karavan ve çadırlar, polis, jandarma ve zabıta ekiplerince kontrol edilerek, karavan ve çadırlarda kalınıp kalınmadığı kontrol ediliyor.


KAHRAMANLAR ORMANLARDA NÖBETE DEVAM EDİYORLAR
Muğla’da orman yangınlarının önlenmesi amacıyla, Muğla Valiliği tarafından görevlendirilen Jandarma Komando, Polis Özel Harekat (PÖH) ve Orman Muhafaza ekipleri, ormanlık alanlarda devriye görevlerine 7/24 aralıksız devam ediyorlar. Ekipler, devriye görevi yaptıkları ormanlık alanlarda piknik ateşi yakılmasına ve giriş yasaklanan ormanlık alanlara izinsiz girişleri kontrol ediyorlar.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ise turizm merkezlerine tatile vatandaşları orman yangınları konusunda uyarmaya devam ediyorlar.

9e05c765-a3cc-4a71-92ae-243944c38540.jpeg

BELEDİYELERDEN ÇADIR VE KARAVAN DENETİMİ
Muğla Valiliğinin talimatı doğrultusunda Turizm merkezlerindeki belediyelerde karavan ve çadır denetimlerini artırdılar.
Beledilerin Zabıta ekipleri, Muğla Çevre Şehircilik ve İlklim Değişikliği Müdürlüğüne bağlı Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile birlikte karavan ve çadırlara yönelik denetimler gerçekleştiriyor.
Ekipler, özellikle kamp ve karavan alt yapısı bulunmayan alanlar ile halk plajlarına gelişigüzel çadır kuran, karavan park ederek çevre, görüntü ve gürültü kirliliğine neden olanlara yönelik denetimlere ağırlık veriyorlar.
Muğla’nın farklı ilçelerindeki ören yerleri başta olmak üzere plajlar, sahiller ve diğer alanlara çadır kuran vatandaşlar, zabıta ekipleri tarafından uyarılırken çadırların da alandan kaldırılması sağlanıyor. Sahibi bulunamayan çadırlar ise gerekli inceleme ve tutanak işlemlerinin ardından ekiplerce kaldırılıyor.

111a7e37-5961-4259-88ac-5388ad89ae5a.jpeg

KARAVANI ÇEKİCİ İLE KALDIRDILAR
Bodrum Belediyesi zabıta ekiplerinin, Müskebi Mahallesi Kabakum Mevkiinde yapılan denetimlerde bölgede bulunan karavanların sahipleri tarafından bulundukları alandan kaldırılması sağlanırken sahibine ulaşılamayan bir karavan ise çekici ile bölgeden kaldırıldı.

Editör: Gazete Muğla