Muğla'da boğalar SMA hastası çocuklar ve engelliler için güreşti

 MUHABİR
Muğla’nın Menteşe İlçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesinde 21’incisi düzenlenen “Yeşilyurt Geleneksel Boğa Güreşlerinde” 80 boğa tedavi olmayı bekleyen SMA Hastaları ile tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelliler için güreşti.

Muğla’nın Menteşe İlçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesinde 21’incisi düzenlenen “Yeşilyurt Geleneksel Boğa Güreşlerinde” 80 boğa tedavi olmayı bekleyen SMA Hastaları ile tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelliler için güreşti.

whatsapp-image-2024-09-22-at-10-55-53-1.jpeg

Alınan bilgiye göre, Muğla’nın Menteşe İlçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesinde 21 yıldır aralıksız yapılan “Yeşilyurt Geleneksel Boğa Güreşleri” bölgede adeta toplumsal dayanışmanın en güzel örneği olmuş durumda. 21 yıldır boğa güreşlerinden elde edilen gelir, “Eğitim hizmetlerine destek, Mahalle okulunun onarımı, okulun parke düzenlemesi, yol düzenlemesi, cami tadilatı, köye güvenlik kamerası, köydeki ihtiyaç sahibi gençlere burs, hasta ve yaşlılara yardım” gibi amaçlarla harcanıyor.

whatsapp-image-2024-09-22-at-10-55-54.jpeg

BOĞALAR SMA HASTASI ÇOCUKLAR VE ENGELLİLER İÇİN GÜREŞTİ
Bu sene 21’incisi yapılan güreşlerde geçmiş yıllarda olduğu için toplumsal farkındalık içeren bir amaçla yapıldı. 21’incisi düzenlenen “Yeşilyurt Geleneksel Boğa Güreşlerinde” 80 boğa, tedavi olmayı bekleyen SMA Hastaları ile tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelliler için güreşti. SMA Hastaları ve tekerlekli sandalye bekleyen engellilere destek amacıyla düzenlenen güreşlere ilgi ise görülmeye değerdi. Güreşlere, Türkiye’nin farklı kentlerinden çok sayıda boğacı katılım sağladı.

whatsapp-image-2024-09-22-at-10-55-53.jpeg

1 MİLYON 200 BİN TL GELİR ELDE EDİLDİ
Büyük bir bölümünü Yeşilyurt Mahallesinde yaşayan ve yılardır Boğa yetiştiriciliği yapan gençlerden oluşan “Yeşilyurt Geleneksel Boğa Güreşi Tertip Komitesi”, boğa güreşlerinde bölge esnafı, boğa güreşi tutkunları ve boğa sahiplerinin de desteği ile 1 Milyon 200 Bin TL gelir elde edildiğini ve elde edilen gelirle ilk aşamada 3 engelliye tekerlekli sandalye alınarak teslim edildiğini ve tekerlekli sandalyelerin teslim esnasında duygusal anlar yaşandığını açıkladı.
Tertip Komitesinden Nadir Dişsiz, SMA Hastaları ile tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelliler yararına düzenlenen etkinlik hakkından şu bilgileri verdi:
“Bu sene 21’incisi düzenlenen geleneksel güreşlerimizi SMA hastaları ve Engellilerimize destek amacıyla düzenledik. Güreşlere İstanbul’dan, Artvin’den katılım oldu. Ödül kazanan boğa sahipleri ödüllerin bir kısmını almayarak, bize destek oldular. Bu sene esnafımız bize çok destek verdi ve çok ciddi anlamda bağış aldık. Güreşlerde 1 Milyon 200 Bin TL gelir elde edildi. Güreşlerin giderleri çıkartıldıktan sonra 3 Engellimize tekerlekli sandalye alarak teslim ettik. Sandalyeleri alığımız firma bize sandalyeleri maliyetinin bile altında vererek, destek oldu. Gelirin yaklaşık 600 Bin TL’lik bölümünü ise SMA Hastası 3 kardeşimizin ailesine ulaştıracağız. Biz Türkiye’ye örnek olması gereken bir şeyi başardık. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkürler. 22’inci güreşlerimizi ise LÖSEV yararına yapmayı planlıyoruz”
Tertip Komitesinden Ömer Akan ise bu sene farkındalık oluşturan bir Boğa güreşi düzenlediklerine işaret ederek, “Her yıl güreşleri toplumsal anlamda farkındalık oluşturacak bir amaç için düzenliyoruz. Bu sene ise SMA hastası kardeşlerimiz, ihtiyaç sahibi hastalar ve engelli vatandaşlarımıza destek amacıyla düzenledik. Festivalde elde edilen gelirle ilk aşamada 3 tekerlekli sandalye alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Elde edilen gelirin kalan kısmını ise SMA hastası kardeşlerimize ulaştıracağız. Bu amaçla Muğla Valiliğimizle irtibat halindeyiz” dedi.

Bu haber toplam 173 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.