18’inci Gökova Bisiklet Turu kapsamında bisikletçiler 5 gün boyunca sırasıyla, Bodrum, Datça ve Marmaris etaplarını tamamladılar. Tur boyunca yaklaşık 270 kilometre kat eden bisikletçiler Sakin Kent Akyaka’ya ulaşarak turu tamamladılar.


MASMAVİ KOYLARI GEÇTİLER
Beş gün sürecek turda bisikletçiler, Menteşe, Akyaka, Akbük, Ören, Bodrum, Datça ve Marmaris güzergâhlarını kapsayan rota boyunca, zaman zaman masmavi koylarda mola verdiler. Tur boyunca 270 kilometre pedal çeviren bisikletçiler, tur boyunca geceleri kamp alanlarında çadır kurarak konakladılar ve geceleri yıldızları izlediler.

whatsapp-image-2024-10-07-at-11-37-49.jpeg

TARİHİ YERLERİ ZİYARET ETTİLER
Bodrum yolunda, Akbük, Çökertme ve Mazı rotasını takip eden bisikletçiler, Bodrum’da trafiğin yoğun olmadığı bir rotayı takip ederek Bodrum’daki Antik Tiyatro’ya ulaştılar. Burada, her yıl geleneksel hale gele gelen pozlarını verdiler. Bisikletçiler, Bodrum Antik Tiyatro’daki çekimlerin ardından Datça feribotuna binerek Datça’ya geçtiler.

whatsapp-image-2024-10-07-at-11-37-46-2.jpeg

Datça Feribotu ile 2 saatlik bir yolculuğun ardından Datça’daki Körmen Limanı’na ulaşan bisikletçiler, buradan bisikletleri ile Balıkaşıran tırmanışını yaptıktan sonra, Ege ve Akdeniz’i aynı anda gördükleri zirvesinde kısa bir mola verdikten sonra Doğal güzellikleri ile ünlü Çubucak Orman Kampı’na ulaştılar.
Turun son gününde ise bisikletçiler, Marmaris Asparan’ı zorlu bir tırmanış ile geçtiler ve İçmeler’den Marmaris’e uzanan bisiklet yollarını kullanarak Marmaris’i geçtiler. Kısa Gökçe rampasını hep birlikte geçen bisikletçiler, Okaliptüs ağaçlarıyla örtülü meşhur Akçapınar yolunu bitirip Sakin Kent Akyaka’da turu tamamladılar.

Teknofest'te Muğla'dan 4 finalist takım, 4 finalist proje Teknofest'te Muğla'dan 4 finalist takım, 4 finalist proje

whatsapp-image-2024-10-07-at-11-37-48.jpeg

Editör: İpek Güler