Muğla’da bir ilk olacak festival, ‘Avni Burak Yenice Yılı’ adıyla yapılacak. 5 gün boyunca sürecek olan festivale; usta sanatçılar Turgay Tanülkü, Zihni Göktay, Ayhan Taş, Hakan Bilgin, Erkan Taşdöğen ve Vecihi Ofluluoğlu da katılacak.

5 gün boyunca çeşitli oyunların sergileneceği Tiyatro Festivali’nin basın lansmanı Konakaltı Kültür Merkezinde yapıldı.

Lansmanda konuşma yapan Muğla Tiyatro ve Sinema Sanatçıları Derneği Başkanı Mehmet Topbaş, kültür ve sanat şehri olan Muğla’da festival yapacak olmanın heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Meteoroloji uyardı! Bugün Muğla’da hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı! Bugün Muğla’da hava nasıl olacak?

Topbaş, konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye’mizin incisi kültür ve sanat şehri Muğla’mızda, tiyatro ve sinemaya yeni bir ivme kazandırmak amacıyla 14 Temmuz 2020’de Tiyatro ve Sinema Sanatçıları Derneği’ni kurarak yolumuza başladık. Muğla’mızda Tiyatro ve Sinema adına bir değil, çok sözümüz olduğunu düşünerek çıkmıştık biz bu yola ve bizlerle yürümek isteyen kocaman bir kitle olduğunu da gördük. Bu yolun uzun, engebeli ve zorlukların olduğu bir yol olduğunu biliyorduk. Derneğimizin ilk genel kurulunda biz, kısa sürede tüm engelleri aşarak Muğla’mızda sanata başka bir boyut kazandırarak, Muğla’mızın kültür seviyesini istenen düzeye ulaştıracağız demiştik. Bu kapsamda öncelikli hedeflerimizden biri Muğla’mıza, tiyatro konusunda büyük bir eksik olarak tespit ettiğimiz Tiyatro Festivalini kazandırmaktı.

“HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Bu akşam burada bu hedefimizi gerçekleştireceğimizin mutluluğunu yaşıyoruz. 31 Ekim’de başlayacak olan ve 5 gün boyunca sürecek olan Tiyatro Festivalimizde amacımız, tiyatro sanatını tanıtmak ve sevdirmek, toplumla tiyatro sanatı arasındaki bağı güçlendirmek, farklı kültürlerin tiyatro anlayışlarının, tiyatro sanatı üzerindeki deneyimlerini topluma ve tiyatro sanatçılarına ve yapımcılarına aktarmak, söyleşi ve atölye çalışmaları ile tiyatro sanatındaki üretim kalitesini artırmaktır. Muğla’da ilk kez yapılacak olan festivalimiz geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren ‘Avni Burak Yenice Yılı’ adıyla yapılacak.

384228181-10161221049497630-7699431213276246922-n.jpg

“Tiyatro sanatının Usta isimleri Turgay Tanülkü, Zihni Göktay, Ayhan Taş, Hakan Bilgin, Erkan Taşdöğen ve Vecihi Ofluoğlu da festivalimizde söyleşi gerçekleştirecekler. Nerdeyse bir plato haline gelen birçok yapımın yer aldığı Muğla’mız da tiyatroseverlere daha çok tiyatro izletmek ve amatör tiyatrolara hak ettiği desteği sağlamak istiyoruz. Muğla kültür ve sanatın tartışmasız başkentidir ama bizler bu sloganın altını doldurmak, Muğla'nın ismini tüm dünyaya kültürel ve sanatsal alanda yaptıklarıyla öne çıkarmak istiyoruz ve başaracağımızdan hiç şüphemiz yok.”

snm-1465.jpg

“Bu bağlamda öncelikle en büyük arzumuz festivalin sürdürebilirliğini sağlayarak her yıl festivalimizi yaşamını kaybetmiş bir Muğlalı sanatçı ile adlandırarak gerçekleştirmek istiyoruz. Muğla'da büyük emekler ile tiyatro sanatını hayatta tutan ve Pantomim sanatı ile tüm dünyada marka haline Mehmet Fıstıkoğlu gibi BİR çoğumuzun Dondurmam Kaymak filmi ile Tanıdığımız Türk Tiyatrosunun kıymetli ismi Turan Özdemir gibi Muğla'da Tiyatro için büyük emekler veren Ayhan İçöz gibi değerli isimleri anmak istiyoruz. Bizler bir hayalin peşinden koşuyoruz. Ümit ediyoruz ki, hayalimiz 31 Ekim itibariyle gerçekleşecek. Muğla’mızda hayırlı olması dileğiyle.”

Editör: Gazete Muğla