Muğla'nın Ula İlçesinde başlayan orman yangını şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor. Ekipler, alevlerin Menteşe ilçesindeki yerleşim alanlarına ulaşmasını önlemek için alevlerle adeta göğüs göğüse mücadele ediyorlar

.
Muğla’nın 3 farklı ilçesinde devam eden orman yangınları nedeniyle Muğla adeta alevlerle savaşıyor. 3 ilçede devam eden yangınlara müdahale amacıyla çevre illerden takviye ekipler istendi.
Muğla'nın Ula İlçesinde başlayan orman yangını şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor, Muhabirimiz Kenan Gürbüz, vatandaşların, gönüllülerin ve orman işçilerinin alevlerin Menteşe ilçesindeki yerleşim alanlarına ulaşmasını önlemek için alevlerle adeta göğüs göğüse verdikleri mücadeleye tanıklık etti.

whatsapp-image-2024-08-18-at-17-47-10.jpeg

ALEVLERİN ARASINDA KALAN İŞ MAKİNESİ YANDI

whatsapp-image-2024-08-18-at-18-04-49.jpeg

Alevlere müdahale eden bir iş makinesi alevlerin arasında kalarak yandı, makineyi kullanan operatör yanmaktan son anda kurtuldu. Ekipler, alevlerin arasından iş makinesi operatörünü güçlükle çıkardılar. Yangına müdahale çalışmalarına bölgede yaşayan vatandaşlar traktörleri ile su taşıyarak ve yangına müdahale ekiplerin hortumlarını taşıyarak yardım ediyorlar.
10 HELİKOPTER, 10 UÇAK HAVADAN MÜDAHALE EDİYOR

whatsapp-image-2024-08-18-at-17-47-11.jpeg

Muğla’nın Ula ve Yatağan ilçelerinde eş zamanlı çıkan orman yangınlarına müdahale havadan ve karadan devam ediyor. Yangınlara 10 helikopter 10 uçak havadan, 30 arazöz 14 su tankeri, 5 dozer ve 294 personel karadan müdahale ediliyor. Aydın-Muğla Karayolu Yatağan-Çine arası devam eden yangın söndürme çalışmaları nedeniyle her iki yönde araç trafiğine kapatıldı.Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise yangın bölgesinde incelemelerini sürdürüyor.

Alınan bilgiye göre Yatağan'ın Yava mahallesi ile Muğla'nın Ula İlçesinde eş zamanlı olarak orman yangınları başladı. Ula İlçesinde başlayan yangın Muğla merkeze bağlı Yeniköy mahallesi sırtlarına ulaştı. Her 2 ilçede ormanlık alanlarda başlayan yangınlar rüzgarla birlikte büyüme kaydediyor. Ekipler, yangınlara havadan ve karadan yoğun şekilde müdahale ediyorlar. Ekiplerin yoğun çabasına rağmen şiddetli rüzgar yangınların kontrol altına alınmasına engel oluyor.
Kavaklıdere ilçesinde ise ekipler gece boyunca mücadele ederek alevlerin Yeşilköy ve Çavdır Mahallerine ulaşmasını önlemişlerdi.

whatsapp-image-2024-08-18-at-17-47-11-1.jpeg

Türkiye'den 9 ayda 22 milyon 883 bin dolarlık bal ihraç edildi Türkiye'den 9 ayda 22 milyon 883 bin dolarlık bal ihraç edildi

Muğla Valiliği ve Orman Genel Müdürlüğü ise vatandaşları piknik ve anız ateşi yakmamaları yönünde sürekli olarak uyarıyorlar.

Editör: Gazete Muğla