Muğla’da Alevler 21 Saattir Kontrol Altına Alınamıyor

 MUHABİR
Muğla’nın Menteşe ilçesinde sarp arazide ormanlık alanda dün öğleden sonra başlayan orman yangını rüzgarın etkisi ile 21 saattir kontrol altına alınamıyor. Orman yangınına gece boyunca kara ekipleri tarafından müdahale edildi. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte yangına havadan 11 helikopter ve 6 uçak müdahale başladı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sarp arazide ormanlık alanda dün öğleden sonra başlayan orman yangını rüzgarın etkisi ile 21 saattir kontrol altına alınamıyor.

Alınan bilgiye göre, Muğla'nın Menteşe ilçesinde dün öğleden sonra başlayan orman yangınına 6 uçak, 16 helikopter ile havadan, çok sayıda personel ve araç ile kardan yoğun bir şekilde müdahale ediliyor. Yangında 21’inci saat geride kalırken alev savaşçıları, bölgede yaşayan vatandaşlar ve hava araçları sarp bir arazide alevlerin önünü kesmek için yoğun çaba sarf ediyorlar.

Yangına müdahale çalışmalarına AFAD Muğla Müdürlüğünün koordinasyonunda Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra AFAD ve Orman Gönüllüleri, İHH Muğla, Gönüllü Arama Kurtarma Ekipleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Menteşe Belediyesi ekipleri de destek veriyorlar.

whatsapp-image-2024-09-08-at-10-57-35.jpeg

POLİS VE JANDARMA TOMA’LARI ALEVLERLE MÜCADELE EDİYOR

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına ait Toplumsal olaylara müdahale amacıyla kullanılan TOMA’larında yangınla mücadele de görev aldığına işaret ederek, şu bilgileri paylaştı:

“Menteşe ilçemizin Sarnıç Mahallesi yakınlarında meydana gelen gelen yangına; 6 uçak, 16 helikopter,1 deniz aracı,108 iş makinesi ve araç,120 arazöz vesu tankeri, 608 personel ile müdahale edilmektedir. YeşilVatan için son alev sönene kadar mücadelemiz devam edecek. Sahil güvenlik unsurlarımız helikopterlerimizin ve amfibik uçaklarımızın su aldığı alanlarda aldıkları tedbirlerle yangınla mücadelemizin daha güvenli şartlarda yapılmasını sağlıyor. Yangının büyük bölümü sarp arazide devam etmesi nedeniyle daha çok hava araçları etkin müdahalede bulunuyor ve bölgede rüzgar etkisini sürdürüyor”

whatsapp-image-2024-09-08-at-10-56-41-3.jpeg

YANGIN

Edinilen bilgiye göre, Muğla’nın Menteşe İlçesinin Sarnıç Mahallesi yakınlarında Cumartesi günü saat 12.50 sıralarında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyümüştü.

Yangın ihbarının ardından bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edilmişti. Yangında yerleşim yerlerine tehdidinin bulunmadığı öğrenilmişti. Yangında yüzlerce arı kovanı alevlere teslim olurken, bölgedeki arıcılar büyük üzüntü yaşamıştı, yangında orman içinde bulunan dağ çiftlik evi de yanarak kullanılmaz hale gelmişti.

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.