Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan 300 öğrencinin HIV virüsü taşıdığı dedikoduları ilde büyük panik yaşanmasına neden oldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur HIV virüsünün Muğla’da yayıldığı iddiaları asılsızdır. Muğla’da 2 kişide HIV virüsü var onlarda öğrenci değil” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan 300 öğrencide HIV virüsü var söylentileri ilde büyük paniğe neden oldu. Üniversite öğrencilerinin çoğunluğunun bulunduğu Kötekli Mahallesinde ortaya atılan iddia kulaktan kulağa yayıldı. Dedikodular üniversite yerleşkesinin bulunduğu Kötekli Mahallesinden tüm Muğla’ya yayıldı.

MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur “Kulaktan kulağa dolaşan iddialar üzerine benim hastane ayağında bir araştırmam oldu. Bir öğrencinin müracaatı olmuş. Öğrenciye ilk yapılan ön testte HIV tanısı konulduğu, fakat doğrulama testinde HIV olmadığının tespit edildiği dile getirildi. Her kentte olduğu gibi HIV vakası ilimizde de var tabiki. Muğla’da iki HIV’li vaka olduğunu biliyoruz. Bu iki kişi arasında da öğrenci bulunmuyor” dedi.

MUSTAFA İNCİ

Editör: Gazete Muğla