Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı

Türk Devletinin ve Ulusal Egemenliğimizin sonsuz sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da coşkuyla kutlandı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ın öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı’nda çelenk sunmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Program daha sonra Menteşe Dumlupınar İlkokulu’nda devam etti.

Kutlama programına; Muğla Vali Vekili Ali Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, 28.dönem milletvekili adayları, kurum çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Kutlama Mesajı okundu.

Daha sonra tüm öğrenciler adına Dumlupınar İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Metehan Yılmaz konuşma yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, 23 Nisan’ın sevinç ve gururla kutlandığını görmenin yarınlara umutla bakılacağının vesilesi olduğunu söyledi.

İl Müdürü Çay, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Geride bıraktığımız Ramazan ayının bereketi ve huzuru ile iki bayramın coşkusunu birlikte yaşadığımız bugünlere ulaşmanın mutluluğu içindeyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi, "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." sözüyle Amasya’da harlanmış, Erzurum ve Sivas’ta yurt sathına yayılmış ve 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, bir güneş gibi parlamıştır. 23 Nisan, cepheden cepheye koşan Kara Fatma'nın, sırtında cepheye silah taşıyan Nezahat Onbaşı'nın, düşmana kan kusturan efelerin efesi Yörük Ali'nin, evladının üstündeki örtüyü, ıslanmasın diye kağnı üstündeki cephaneye örten Şerife Bacı'nın ve nice kahramanın güçlü iradesinin yansımasıdır.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİMİNE, SAĞLIĞINA VE MUTLULUĞUNA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Aziz milletimizin tüm imkânsızlık ve zorluklara rağmen inanç, azim ve sabırla verdiği bağımsızlık mücadelesi, her türlü övgüye layıktır. Sevgili çocuklar, bu özel günün anlam ve önemini iyi anlayarak ülkemizi daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Cumhuriyetimizin 100. yılında; sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe açılan bir kapı olan 23 Nisan’ı sevinç ve gururla kutladığınızı görmek yarınlara umutla bakmamıza vesile olmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz.” Bir kez daha hatırlatmak isterim ki, gelecekte sizlerin inşa edeceği Türkiye, yaptığımız çalışmalarla şekilleniyor. Bu nedenle sizlerin eğitimine, sağlığına ve mutluluğuna büyük önem veriyoruz.

“DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Millet olarak her durumda ve koşulda bir ve beraber olmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Asrın felaketine uyandığımız 6 Şubat tarihi ile ülke olarak yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu süreçte hem afet bölgesindeki hem de ilimize gelen depremzede çocuklarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak adına onların her daim yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadeledeki silah arkadaşlarını, ebediyete irtihal eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle yâd ediyorum. Başta bu günü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Konuşmanın ardından Dumlupınar İlkokulu öğrencileri 23 Nisan şiiri okudu.

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu anaokulları arası resim, ilkokullar arası şiir ve ortaokullar arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından plaket takdim edildi.

Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli yöresel oyunlar sergilendi.

HABER:GÜZİDE KASIM