Vali Dr. İdris Akbıyık, ilk olarak Muğla Valiliği koordinasyonunda ve himayesinde yürütülen “Kırsal Kalkınma Modeli: Muğla” projesi kapsamında Milas Bafa'da yapılması planlanan satış alanında incelemelerde bulunarak, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak'tan projenin son durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Akbıyık, Muğla'nın yöresel ürünlerine ekonomik değer kazandıracak, üreticilere gelir sağlayacak projenin aynı zamanda kültürel mirasımız olan yöresel ürün zenginliğimizin turizmle entegre edilerek tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. 

Muğlalılar dikkat: Meteoroloji uyardı! Muğlalılar dikkat: Meteoroloji uyardı!

Vali Akbıyık, daha sonra Bafa Gölü ve Herakleia Antik Kenti bölgesinin korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması amacıyla Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Eylem Planı’nın tanıtım toplantısına katıldı. 

Milas Kapıkırı Mahallesinde düzenlenen toplantıya Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, DSİ Bölge Müdürü Birol Çınar, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Çolak ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ