Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri sonrasında Muğla Köftesi, Muğla Tarhanası, Muğla Saraylısı gibi ürünlerin patentleri alındı. MUTSO Başkanı Bülent Karakuş “ Oda olarak 2016 yılını markalaşma yılı olarak belirlemiştik. 7 yöresel ürünümüzün markalaşması için patentlerimizi aldık. Ula Sarımsağı, Gökova Susamı ve Dalyan Narı için de başvuruda bulunduk” dedi.

Muğla’nın 7 Ürünü Tescillendi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, odanın bir yıllık çalışmalarını değerlendirdi. 2016 yılının Muğla için markalaşma yılı olduğunu belirten Bülent Karakuş “2016 yılı Muğla için markalaşma yılı olmuştur. Muğla’nın kendine has ürünlerinin marka tescillerini ve patentlerini aldık. Muğla Köftesi, Muğla Tarhanası, Muğla Saraylısı,  Datça Nurlu Bademi, Kavaklıdere Cevizi ve Ortaca Limonundan oluşan 7 yöresel ürünümüzün markalaşmasını tamamladık. Yine Muğla bölgesine ait Ula Sarımsağı, Gökova Susamı ve Dalyan Narı için tescil çalışmalarına başlandı” dedi.

Odadan Muğla’ya Fen Lisesi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş “ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak Muğla’ya 16 derslikli Fen Lisesi yaptıracağız. 2 ay içerisinde projesi tamamlanacak. Haziran ayı içerisinde de ihalesini yapmayı düşünüyoruz. Bir yıl içerisinde Muğla Fen Lisesine kavuşmuş olacak” dedi.

Türkiye Güçlü Bir Ülke

Datça ' da korkutan deprem Datça ' da korkutan deprem

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan MUTSO Başkanı Bülent Karakuş “ 2016 yılı ülkemiz açısından pek iç açıcı geçmedi. Yaşanan terör olayları, 15 Temmuz darbe girişimi, diplomatik krizler ekonomimizi ciddi anlamda tehdit yaşattı.  Ancak güçlü bir ülke olduğumuz için bu zorlukların üstesinden geldik” dedi. Mustafa İnci

Editör: Gazete Muğla