CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, Başkan Oğuz Akarfırat’ın eleştirilerinin samimi olmadığını aynı hassasiyetin AK Parti iktidarı tarafından yapılan satışlar içinde gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Balcı, “Öncelikle Sayın Akarfırat’ın kamu kaynakları ve taşınmazları için gösterdiği bu hassasiyeti memnuniyetle karşıladığımızı belirtmek isterim. Ancak gönül isterdi ki bu hassasiyet AKP iktidarı tarafından 22 yıldır umarsızca peşkeş çekilen devlet kurumları ve kaynakları için de gösterilsin. Dolayısıyla yapılan bu açıklamaların ve eleştirilerin samimi olmadığını düşünmekle birlikte kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına cevap hakkımızı kullanıyoruz.

Muğla halkı, 31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir teveccüh göstererek Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 13 ilçe belediyesinden 11’ini Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarına emanet etmiştir. Halkımızın bu büyük güveninin altında CHP’li belediyelerin şeffaf, hesap verebilir, katılımcı ve mali disiplin ilkelerini benimseyen yönetim anlayışı yatmaktadır” dedi.

“BELEDİYELERİMİZİ HACİZ BASKILARI İLE TEHDİT EDEN YİNE AKP İKTİDARIDIR”

Neredeyse Türkiye’deki tüm belediyelerin SGK borcu olmasına rağmen, CHP’li belediyelerin haciz baskıları ile tehdit edildiğini ifade eden Başkan Balcı, “22 yıllık AKP iktidarının yarattığı ekonomik tahribat, elbette yerel yönetimleri de etkilemiştir. Üstelik iktidar, bu ekonomik kriz yetmezmiş gibi, bütçe paylarından kesinti yaparak ve kredi kullanımlarını zorlaştırarak belediyelerimizi ekonomik abluka altına almıştır. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin almakta olduğu Hazine paylarından ayrılan ödenekler, belediyelerimize ulaşmadan kaynağından kesilmektedir. Neredeyse Türkiye’deki tüm belediyelerin SGK borcu olmasına rağmen, belediyelerimizi haciz baskıları ile tehdit eden yine AKP iktidarıdır.

MUSKİ Açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak! MUSKİ Açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak!

Tek adam rejiminden kaynaklı ekonomik buhran sebebiyle Türk Milleti ağır enflasyon altında ezilmektedir. CHP’li Belediyeler, tüm imkan ve kabiliyetlerini seferber ederek içinde bulunduğumuz zor şartlarda halkımıza hizmet etmeye, yaralarına merhem olmaya ve merkezi hükümetin yapamadıklarını kısıtlı bütçeleri ile yapmaya gayret göstermektedirler. Belediye Başkanlarımız, belediyelerde görev yapan emekçilerin haklarını aksatmadan ödeyebilmek, kentlerimize mümkün olan en iyi hizmeti sunabilmek için mevzuatın kendilerine imkan tanıdığı ölçüde çözümler üretmektedirler. Bu anlamda, Menteşe Belediyesi’nin bütçesini dengeleyebilmek için aldığı taşınmaz satış kararına MHP’li meclis üyeleri dahi red oyu vermemişken MHP İl Başkanı Sayın Akarfırat’ın yaptığı bu çıkışı hayretle karşılıyoruz. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, her türlü soruşturma baskısı altında mevzuata uygun ve şeffaf koşullarda ihaleler yapmaktadırlar” diye konuştu.

“BELEDİYELERİMİZ, TAŞINMAZLARINI ZORUNLU OLARAK SATMAKTADIR”

Belediyelerin, taşınmazlarını birilerinin çıkar ve menfaatleri için değil vatandaşlara hizmet edebilmek için zorunlu olarak sattığını dile getiren Başkan Balcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“AKP’nin 22 yıllık iktidarında toplanan toplam vergi tutarı 2 trilyon 700 milyar $’dır. Yurt dışından alınan kredi 454 milyar $’dır. Özelleştirmeden elde edilen gelir 71 milyar $’dır. Hazine ise 60 milyar $ eksi bakiyededir! Bu demektir, AKP döneminde toplam 3 trilyon 285 milyar $ para harcanmıştır.

Bu parayı 20 yıla bölersek eğer yılda 164 milyar 250 milyon $ harcanmış demektir. Bu rakamla yılda 96 Osman Gazi köprüsü yapılır, 41 Keban barajı yapılır, 23 adet şehir hastanesi yapılır, 320 adet Tokat Havalimanı yapılır!

Öyleyse kasada olması gereken 3 trilyon 285 milyar $ nerededir? Şimdi anladınız mı 2002’den bugüne %120 artmış hiperenflasyonun, 12 kat artmış dövizin, %100-200 arası zamlanmış zorunlu tüketim malzemelerinin, %66’sı yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşayan halkın toplumsal çöküntüsünün nedenini…

Belediyelerimiz, taşınmazlarını birilerinin çıkar ve menfaatleri için değil vatandaşlarımıza hizmet edebilmek için zorunlu olarak satmaktadırlar. Cumhuriyet Halk Partisi, işçinin, emeklinin, memurun, esnafın yanındadır ve her şartta yanında olmaya devam edecektir.

Son olarak; Sayın Akarfırat ‘Kendilerine Mustafa Kemal Atatürk’ün Partisi diye rol biçen Cumhuriyet Halk Partisi’nin geldiği hali esefle kınıyorum.’ ifadesini kullanmıştır. Sayın Akarfırat’a belirtmek isteriz ki Cumhuriyet Halk Partililer her daim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümeye, vatanın her bir karış toprağını ve değerini canları pahasına korumaya ve Cumhuriyet düşmanlarının karşısında dimdik durmaya devam edecekler. Ve Cumhuriyet Halk Partililer, vatanın bölünmez bütünlüğüyle, Anayasa’nın değiştirilemez ilk dört maddesiyle ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile sorunu olanlarla yan yana gelmeyecekler, ellerini havaya kaldırmayacaklar.”

Editör: Beritan Yücel