SİNEM KARAKAYA- Organizasyon denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Muğla Organizasyon, 10 yıldır Muğla’ya hizmet veriyor. İşletme sahibi Emrah Oltulu, çay ocağı işletmesiyle başladığı bu yolda insanların mutlu günlerinde yer almaya devam ediyor. Mesleğini severek yaptığını söyleyen Emrah Oltulu, organizasyon işinde sabır ve güvenin önemli olduğunu belirtti.

Muğla Organizasyon, Mutluluk Olan Her Yerde

Muğla Organizasyon işletme sahibi Emrah Oltulu ile röportajımız şu şekilde;

-Sizi Tanıyabilir Miyiz?

Ben Emrah Oltulu. 2003 yılında Muğla’ya okumak için geldim. 2003 yılından beri Muğla’dayım. Üniversitede okurken ticarete başladım. Çay ocağı işletmeciliğiyle başladığım ticaret hayatımda 2009 yılından bu yana organizasyon işi yapıyorum.

-Muğla Organizasyon Olarak Kaç Yıldır Muğla’ya Hizmet Veriyorsunuz?

2009 yılından beri bu işi yapıyorum. Bu sene 10. yıldönümümüz.

-Organizasyon İşine Nasıl Başladınız?

Üniversitede okurken çalışmaya başladım ben. Mezun olduktan sonra çay ocağı işlettim. Daha sonra organizasyon işine girdim. Çok sevdiğim bir abim, organizasyon işi yapan biriyle tanıştırdı beni. Onunla birlikte şehir dışına çıktık. Bir balon makinesiyle başladı hikâyem. Daha sonra bu işi yavaş yavaş öğrenmeye başladık. Daha sonra da Muğla’ya dönerek bu işi yapmaya karar verdim.

- Muğla Organizasyon Olarak Oldukça Tanınan İsimlerden Birisiniz. Bunun Sırrı Nedir?

Her insanın bir özel günü vardır. Bu özel günlerde bizlere ihtiyaç duyuyorlar. Dolayısıyla birçok insanı evlendirdik, birçok insanın çocuklarını sünnet ettirdik, birçok insanların doğum günlerini kutladık ve birçok işyerinin açılışını yaptık. Bu yüzden ister istemez insanlarla bir bağ kuruyorsun. Bundan dolayı tanıyor ve tanınıyoruz.

-Bünyenizde Kaç Eleman Yetiştiriyorsunuz?

Organizasyona göre değişiyor ama yazın kalabalık bir ekip oluyoruz. 30’ya yakın arkadaşımız oluyor. Kışın daha az işe ihtiyaç olduğu için 10 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Bunların haricinde özel günlerde üniversite öğrencileriyle ekstra grup kuruyoruz ve bazen yüz kişiyi geçiyor. O organizasyona göre kadromuz değişiyor.

-Organizasyonun İçinde Neler Yer Alıyor?

Laçin, Adalet Bakanı Tunç'u Ziyaret Etti Laçin, Adalet Bakanı Tunç'u Ziyaret Etti

Düğün, nişan, kına, sünnet, evlenme teklifi, kokteyl, açılış, konserler. Aklına gelebilecek her şey var. Allah göstermesin ama bazen cenazelerde bile bize ihtiyaç duyulabiliyor. Sandalye vs. şeyler için. Bizim önceliğimiz mutluluk. Mutluluğun olduğu her yerde bizde varız. Bazen hüzünlü noktalarda da yer alabiliyoruz.

-Mesleğinizi Severek Yapıyor Musunuz?

Sevilmeden yapılacak bir meslek değil. Bu meslekte benim en sevdiğim şey düzenlediğim şeyi yaptıktan sonra fotoğraf çekip, o fotoğrafı paylaşmak. Yaptığımız iş insanların hep özel ve güzel günleri. Kötü günlerinde çok şükür yokuz. Aslında olmak isteriz ama organizasyon deyince hep özel günler, güzel günler, insanların eğleneceği günler akla gelir. Bizde müşterilerimizi mutlu ederken bizde mutlu oluyoruz.

-Bu Meslekte İlginç Ya Da Komik Bir Olay Başınıza Geldi Mi? Unutamadığınız Bir Olay Yaşadınız Mı?

10 yıldır bu işi yapıyorum ve aynı günde binlerce insanı misafir etmek zorunda kalıyoruz. Yatağan’da eczacı Serkan abim vardır. Serkan abinin çocuğunun sünnet organizasyonunu yapmıştık Yatağan Stadında 3 Bin kişilik. Güzel bir anıdır bu benim için. Çok büyük bir organizasyondu. 3 gün boyunca orada kalmıştım. Hatta organizasyon bittikten sonra toplaması falan derken sahanın içinde tüm personelle uyumuşuz. Buda böyle farklı bir anımızdır. Bir de Marmaris’te şu anki 19 Mayıs Gençlik Meydanı olan yerde katlı otopark vardı. Oranın yıkım organizasyonunu yapmıştık. Hayatımızda ilk defa yıkım organizasyonu adıyla bir çalışma yapmıştık. Birçok farklı organizasyon var ama en çok aklımda kalan ilginç olanlar bunlar var. Aklıma geldikçe hala gülerim.

-Organizasyon İşi Bittikten Sonra Görüşmeleriniz Devam Ediyor Mu?

Bizim işimiz öyle bir şey ki, bir şahıs evlenme teklifi yapıyor mesela. Daha nişan için yine bize geliyor. Nişandan sonra kınası oluyor, kınadan sonra düğün oluyor, düğünden sonra çocuğu oluyor daha sonra çocuğunun doğum günü oluyor derken biz aile olarak insanların hayatına girmiş oluyoruz. Bu durum bizi mutlu ediyor.

-Yaptığınız İşin En Zor Yanı Nedir Sizce?

Uyumamak.  Hazırlıklar için sabah çok erken saatlerde çalışmaya başlıyoruz. İşin bitimi falan derken çok geçe kalıyoruz. Uykusuz kalıyoruz. Toplaması falan derken hiç uyumadığımız günler oluyor.

-Bu İşi Yapacak Kişilere Hangi Tavsiyelerde Bulunursunuz?

İnanmak başarmanın yarısıdır. Bir işe başlarken inanarak yapsınlar. Özellikle gençlere tavsiyemdir. Bu sektöre adım atan çok oldu. Hemen pes etmesinler. Ben 6 yıl para kazanmadan bu işi yaptığımı biliyorum. Vazgeçmeden inanarak yola devam etsinler. Kendimi tanıta imkânı vermek için dayandım, sabrettim ve çalıştım. Sonunda başardım. Bir balon makinesiyle başladı benim hikâyem. Bu işte tutunmak yıllar gerektiriyor o yüzden inanç önemli.

-Bu Meslekte En Önemli Şey Nedir?

Sabır ve güven çok önemli bu meslekte. Karşı tarafın size güvenmesi gerekli. Yapabileceğine inanması lazım, ekibinin tam olduğuna inandırman lazım. Malzemenin tam olduğuna inandırman lazım. Bundan birkaç gün önce Muğla’da çekilen Kalk Gidelim dizisinin yılbaşı sahnesi için organizasyonunu biz yaptık. Geceleri 2’şer saat uykuyla duruyoruz. İşverenler dedi ki, Muğla’da bu işi yaptırabileceğimize inanmıyorduk. Çok memnun kaldık eksik yoktu diyerek teşekkür ettiler. Bundan dolayı karşı tarafa verilen güven önemli.

-Röportajımıza Eklemek İstediğiniz Bir Şey Var Mı?

Mutlu olsunlar. Mutlu günlerinde bizi tercih etsinler.

Editör: Gazete Muğla