Doğa güzellikleriyle Türkiye’nin gözbebeği olan Muğla, hem gezilip görülebilecek yerleriyle hem de farklı lezzetleriyle ilgiyi üzerine topluyor.

Coğrafi konumu sebebiyle birbirinden çeşitli deniz ürünleriyle dikkat çeken Muğla yemekleri bu sefer hiç alışık olunmayan kefal dolmasıyla yiyenlere farklı bir tat sunuyor.

Muğla’nın eşsiz denizinden taptaze çıkarılan kefal balığı, lezzetli iç harcıyla deneyenle farklı bir lezzet şöleni deneyimletiyor.

Ege’nin taze otlarıyla ve Muğla’nın sıvı altını olan has zeytinyağı ile birleşen kefal, içindeki lezzetli harcıyla eşsiz bir tat ortaya çıkarıyor.

Kefal Dolması için gerekli malzemeler:

2 adet taze kefal balığı (orta büyüklükte)

1 su bardağı pirinç

1 adet soğan

2 diş sarımsak

Rektör Kaçar’dan Öğretmenler Günü mesajı Rektör Kaçar’dan Öğretmenler Günü mesajı

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı kuş üzümü

1/2 çay bardağı dolmalık fıstık

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kekik (isteğe bağlı)

Yarım limon suyu

Yarım demet taze dereotu

1/2 çay bardağı sıcak su

1/2 çay bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)

Kefal Dolması için iç harcın hazırlanışı:

Bir tavada zeytinyağını ısıtılır ve doğranmış soğanlar kavrulur.

Soğanlar pembeleşince, doğranmış sarımsaklar eklenir ve birkaç dakika daha kavrulmaya devam edilir.

Ardından pirinci, kuş üzümü ve dolmalık fıstıklar eklenir, karıştırılarak birkaç dakika daha kavrulur.

Karışıma tuz, karabiber, pul biber ve kekik (isteğe bağlı) eklenir. Damak tadına göre göre isteğe bağlı olarak beyaz şarap da ilave edilir.

Sıcak su eklenir ve karıştırarak pirinçlerin suyunu çekmesini beklenir. Ocağın altını kapatılıp ince doğranmış dereotunu eklenir.

Karışımı biraz soğuduktan sonra iç harç balığın içine doldurulur.

Kaynak: HABER MERKEZİ