Meteoroloji açıkladı! Bugün Muğla’da hava nasıl olacak? Meteoroloji açıkladı! Bugün Muğla’da hava nasıl olacak?

Neval ÇOLAK- Muğla İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği (İHH) dünyadaki ezilen, sömürülen bütün mazlum hakları adına bir basın açıklaması yaptı.

Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında Doğu Türkistan, Mısır, Suriye ve Filistin’de Müslümanlara yönelik yapılan saldırılar kınandı.

Memur-Sen ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın katıldığı basın açıklamasında Muğla İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği Başkanı İsmail Çiftlikli; “Kendini tüm insani değerlerin merkezi olarak gören Batı, bugün yabancı düşmanlığı, Müslüman karşıtlığı ve nefret suçları girdabına girmişken, dünyanın diğer ülkelerde sivillere yönelik her türlü ihlal, güvenlik perdesi altında meşrulaştırılmaktadır. Bu ülkelerin başını yine Doğu Türkistan, Mısır, Suriye ve Filistin çekmiştir.” dedi.

Muğla İHH; “Ses Ver Türkiye”

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Muğla İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Dernek başkanının gerçekleştirdiği basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Temel hakları güvence atına almak üzere İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ilan edilişi üzerinden 71 yıl geçti. Batının yol açtığı savaşlarında milyonlarca sivil hayatını kaybetmesinden sonra İkinci Dünya Savaşı ardından ilan edilen bildirgeyle yaşam hakkı, eşitlik ilkesi, masumiyet karinesi ve daha birçok temel hak sıralanarak, bunların her koşulda dokunulmazlığı kabul edilmişti. Aradan geçen zamana rağmen, bugünkü küresel tablo göstermektedir ki, ihlallerin önlenmesi konusunda insanlık hala geçer not alamamıştır. Aksine bugün uluslararası siyaset insan haklarını ve değerlerini bir kez daha yitirmiş görünmektedir. Üstelik temel hakları konusunda tüm insanlar eşit olduğu halde, birilerinin hayatı hala diğerlerinden daha değerli görülmektedir. Ülkede gizli ya da resmi onlarca hapishanede kaç kişinin tutulduğu tam olarak bilinmese de, tahminler 200 bine yakın olduğunu göstermektedir. Bu tutuklular içinde en az 7-10 bin arasında kadın olduğu tahmin edilmektedir.  Tutuklu kadınların neredeyse tamamı, bir şekilde işkence, kötü muamele veya istismara maruz kalmıştır. Sürekli gözaltı ve salıvermeler nedeniyle sayı verilmese de uluslararası kuruluşları göre Suriye’de şuana kadar 10 bine yakın kadın tecavüze uğramış ve bu tecavüzler sonucunda sayısı tahmin edilemeyen gebelik ve doğum vakası meydana gelmiştir. İnsan Hakları Günü’nde dünyanın insan hakları karnesine bakıldığında özellikle Müslümanların yaşadığı bölgelerin insan eliyle üretilmiş felaketlerin azalmamış aksine artmıştır. Bu gidişatı değiştirip karamsar tablodan kurtulmanın yolu, adil bir küresel düzen kurmaktan geçmektedir. Bunun için tüm mazlumların ortaklaştığı sivil dayanışma zamanı gelmiştir. Ses ver Türkiye.”

Editör: Gazete Muğla