Marmaris’in Karaca Mahallesinde Söğüt mevkiindeki, MUÇEV Turizm Tic. Ltd. Şti.’nin 187 tekne-yat yanaşma yeri kapasiteli ‘Yat Yanaşma Yeri Kapasite Artırımı’ projesine 9 Eylül 2020’de Muğla Valiliği tarafından ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verildi.

Marmaris Belediyesi, Avukat Aslıhan Güney Ayyıldız aracılığıyla, Muğla İdare Mahkemesine Söğüt mevkiindeki MUÇEV Turizm Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Tekne Bağlama İskelesi projesine ilişkin verilen 9 Eylül 2020 tarihli ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının iptali ile yürütmenin durdurulması talepli dava açmıştı.

Muğla 3. İdare Mahkemesi, söz konusu proje için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararını iptal etmişti. Danıştay 6. Dairesi, Temmuz 2022’de Muğla 3. İdare Mahkemesi'nin verdiği ÇED gereklidir kararını onayladı.

MUÇEV YENİDEN ÇED SÜRECİ BAŞLATTI

Danıştay’ın ÇED gereklidir kararını onaylamasının ardından MUÇEV yeniden ÇED süreci başlattı.

MUÇEV proje için, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 31 Ağustos 2022 tarihinde başvuruda bulundu. Bakanlık 27 Eylül 2022 tarihinde halkın katılım toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

ÇED süreci içerisinde proje yatırımcısı unvan değişikliğine giderek yatırımcı adı Muçev Turizm Tic. A.Ş. , proje adı ise “Yat Limanı, Yat ve Tekne Bağlama İskelesi Kapasite Arttırımı” olarak değiştirildi.

25 NİSAN’DA İDK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MUÇEV Turizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan Yat Limanı, Yat Ve Tekne Bağlama İskelesi Kapasite Arttırımı projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na sunuldu, İnceleme değerlendirme süreci başlatıldı. Proje ile ilgili olarak 25 Nisan 2023 tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı gerçekleştirildi.

NİHAİ KARAR VERİLDİ

Hazırlanan proje ile ilgili ÇED süreci devam ediyor. Söz konusu projeye ilişkin, halkın katılım toplantısı ve “ İnceleme Değerlendirme Komisyonu” toplantısının ardından nihai karar verildi.

Marmaris'te kıyılan 500 nikahın 124'ü yabancı uyruklu! Marmaris'te kıyılan 500 nikahın 124'ü yabancı uyruklu!

HABER:GÜZİDE KASIM