Muğla Haberleri

MSKÜ'de taciz iddiası ortalığı karıştırdı

-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kütüphanesinde ders çalışan bir kız öğrenci aynı üniversitede eğitim gören başka bir öğrencinin sözlü ve rahatsız edişi bakışlarına maruz kaldığını iddia etti. -Olayı duyan Üniversite Güvenlik görevlileri ve personel olaya müdahil olarak tacize uğradığını iddia eden öğrencinin şikayetini tutanak altına aldılar ve tacizde bulunduğu iddia edilen öğrenci hakkında ise adli ve idari soruşturma sürecinin başlatıldığı öğrenildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kütüphanesinde ders çalışan bir kız öğrenci aynı üniversitede eğitim gören başka bir öğrencinin sözlü ve rahatsız edişi bakışlarına maruz kaldığını iddia etti, iddialar sonrasında Üniversite tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim gören bir kız öğrenci Üniversiteye ait kütüphanede ders çalışırken aynı üniversitede 4. Sınıf öğrencisi olan O.Ç’nin sözlü ve rahatsız edici bakışlarına maruz kaldı. Tacize uğradığını iddia eden öğrencinin durumu üniversite yetkililerine bildirmesi üzerine Üniversite güvenlik ekipleri harekete geçerek, tacizde bulunduğu iddia edilen öğrenciyi Kampüs içinde hareket halinde iken, diğer öğrencilerin de yardımı ile durdurdu.

ÜNİVERSİTE SORUŞTURMA BAŞLATTI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e yaşanan olay doğrulanarak, şu bilgiler verildi:
“Olay yaşandığı anda hem güvenlik hem de idari personelimiz olaya müdahale etmiştir. Sonrasında şikayetçi olan öğrencinin şikayeti tutanak altına alınmıştır, hem adli hem de idari soruşturma süreci başlatılmış olup devam etmektedir”
Bu arada, tacize uğradığını iddia eden kız öğrencinin şikayeti sonrasında, tacizde bulunduğu iddia edilen O.Ç adlı öğrencinin ve tacize uğradığını iddia eden kız öğrencinin karakolda ifade verdiği ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğu da öğrenildi.