Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin düzenlediği "Köklü Tatlar Yeni Ufuklar" yemek yarışmasında sürdürülebilirlik alanındaki başarılarıyla ödül kazandı.
Yarışma, MSKÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gastronomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şaban Kargiglioğlu rehberliğinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin doğaya saygılı yaklaşımları, jüriyi etkileyerek "Doğaya Saygı ve Sürdürülebilirlik Belgesi" ile ödüllendirilmelerini sağladı.
Yarışmaya katılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mehmet Bahçeci, bu organizasyonun katıldıkları ilk yarışma olduğunu belirterek, "Gerekli desteği aldığımızda çok daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz" dedi ve destek veren herkese teşekkür etti. Ayrıca, Gastronomi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Yasemin Tümkaya, 17-20 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde "Üniversiteli Genç Şefler Yarışması Bireysel" dalında 4. olarak MSKÜ’yü başarıyla temsil etti.
Ekipten sorumlu Doç. Dr. Şaban Kargiglioğlu, öğrencilerin üniversiteyi ve bölümü başarıyla temsil ettiğini vurgulayarak, "Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Desteklerini esirgemeyen MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Ayazlar ve MSKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na teşekkür ederim" dedi.