MS Hastası Abdullah Berber Mücadelesini Kitaplara Döktü

MS Hastası Abdullah Berber Mücadelesini Kitaplara Döktü
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Abdullah Berber, 15 yaşında MS teşhisi konuldu. Hastalığın gölgesinde zorlu bir hayat mücadelesi veren Berber, yaşadıklarını ve hislerini 5 kitapta kaleme aldı.

Ellerinin titremeleriyle başlayan ve zamanla yürümesini zorlaştıran MS, Berber'in hayatını alt üst etti. Yüzde 96 engelli olan Berber, pes etmeyerek azmiyle ilham kaynağı oldu.

Hastalığını ilk duyduğunda büyük bir şok yaşayan Berber, zamanla MS ile yaşamayı öğrendi. "Onu düşmanım olarak görmek hataydı" diyen Berber, "Artık onu kötü bir arkadaşım olarak görüyorum. Hiçbir zaman anlaşamayacağız ama hayatımdan da hiç çıkmayacak." sözleriyle hastalığıyla olan ilişkisini anlattı.

En büyük sıkıntısının çalışamamak olduğunu ifade eden Berber, "Hayatta biraz daha tutunabilmek için çalışmak istiyorum. Kendimi bir yere ait hissetmek istiyorum." dedi.

Berber, yaşadıklarını ve duygularını kitaplara dökerek insanlara MS hastalığını tanıtmak istedi. "Gülümse", "Hayata Dair", "Aybike", "Reform" ve "Sol Yanım" isimli kitaplarında hastalıkla ilgili hikayeler ve şiirler yer aldı.

Maalesef maliyetlerin artması ve kitaba olan ilginin azalması nedeniyle şu an için kitap yazmaya ara verdiğini belirten Berber, umudunu kaybetmediğini ve engellilere yönelik çalışmalar yapmak istediğini söyledi.

Abdullah Berber'in hikayesi, engellilere ve zorluklarla mücadele eden herkese ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 39 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.