Miras kalan tapularda yeni kural: Artık bunu yapmak yeterli olacak

Miras kalan tapularda yeni kural: Artık bunu yapmak yeterli olacak
Aile büyüklerinden miras tapu kalan kardeşler, yaşadıkları sorunlarla biliniyor. Ancak bunun önüne geçmek isteyen hükümet ise artık tapuların paylaşılmasını daha kolay bir hale getirecek. Atılan yeni adımla birlikte bulunan sonra tapular kardeşler arasında notere gitmeden dahi bölünebilecek.

Türkiye'de aile büyüklerinden miras kalan tapuların paylaşımı konusundaki yaşanan sorunları çözmek ve süreci kolaylaştırmak amacıyla hükümet, önemli bir adım attı. Yeni düzenleme ile birlikte bundan sonra miras kalan tapular, kardeşler arasında notere gitmeden dahi paylaşılabilecek.

Bu adım, aile içindeki miras paylaşımı sürecini daha hızlı, basit ve adil hale getirerek, kardeşler arasındaki anlaşmazlıkları minimize etmeyi hedefliyor.

Eski usule göre bir kardeş genellikle diğerinin hissesini satın alarak sorun çözülüyordu ancak mevcut uygulamaya göre, kardeşler miras konusu olan taşınmazın devri için notere gitmek zorundaydı. Yapılan yeni düzenleme ile hisseli tapu devri için noter onayı şartı kaldırıldı.

Yeni uygulamaya göre, kardeşler arası miras payının devri için yazılı bir sözleşme yapılması ve sözleşmenin imzalandığı sırada mirasın tüm paydaşlarının hazır bulunması yeterli olacak.

HERKESİN ONAYI ŞART

Finans365’in haberine göre; Hisseli tapu alırken ve satarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlara da değiniliyor. Hisseli tapu alırken Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemlerinin eksiksiz tamamlanması gerektiği belirtiliyor. Hisseli tapu satışında ise tüm pay sahiplerinin ortak onayının gerektiği ve tapu işlemlerinde tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması gerektiği vurgulanıyor.

NOTER ONAYI ŞARTI ARTIK YOK

Sonuç olarak, yeni düzenlemeyle birlikte hisseli tapu devri için noter onayı şartı kaldırıldı ve kardeşler arasında tapu paylaşımı için notere gitmeye gerek kalmadı. Bu sayede tapu devri süreci daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

(HABER MERKEZİ)

Kaynak:TELE1

Bu haber toplam 84603 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum