Koronavirüs döneminde başlatılan ve birçok vatandaş için gelir kaynağı haline gelen aile destek paketi, 2025 yılı başında sona erecek. Temmuz ayında uzatılan bu programın bir daha uzatılmayacağı açıklandı. Bu nedenle, başvuruların en kısa sürede yapılması gerektiği vurgulandı.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Başvurular, e-Devlet üzerinden veya sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla yapılabiliyor. Başvuru için T.C. kimlik numarası yeterli oluyor. Onaylanan başvurular, Ziraat Bankası IBAN numarası veya PTT aracılığıyla hak sahiplerine ulaştırılıyor.

DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?
Ödemeler, hane içindeki kişi sayısına ve gelir durumuna göre değişiyor. En az 7.200 TL, en fazla 15.000 TL destek verilecek. Başvuru şartlarını taşıyanlar, bu ödemeden faydalanabilecek.

B sınıfı ehliyeti olana müjde! Sürecekleri yeni taşıtlar belli oldu B sınıfı ehliyeti olana müjde! Sürecekleri yeni taşıtlar belli oldu

DESTEK ŞARTLARI NELER?
Aile destek ödemelerinden faydalanabilmek için hane içindeki kişi başına düşen gelirin, asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Emekli ve asgari ücretli vatandaşlar da bu yardıma başvurabiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ