Milyonları ilgilendiriyor! Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Milyonları ilgilendiriyor! Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması
Milyonlar merakla açıklanması beklenen yeni asgari ücret rakamını bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücreti bu hafta içinde açıklamayı istediklerini söyleyerek, "Bir rakam yok, komisyonumuz çalışıyor" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye-Özbekistan Karma Ekonomik Komisyonu toplantısı öncesi basın mensuplarının asgari ücretle ilgili sorularını cevapladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplantısını gerçekleştireceğini ve en kısa sürede asgari ücreti açıklamayı planladıklarını söyleyen Işıkhan, toplantının ne zaman yapılacağı sorusuna, "Toplantı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz" cevabı verdi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 TL50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 TL 32 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 15 bin 762 TL 4 kuruş.

ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK OLASI ZAM ORANLARI

Asgari ücrete yüzde 40'lık zam olduğu takdirde asgari ücret 2024'te 15 bin 962 TL olacak. Yüzde 45'lik zamda 16 bin 532 TL, yüzde 50'lik zamda 17 bin 103 TL ve yüzde 55'lik zamda ise 17 bin 673 TL olarak uygulanacak.

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.