Milyonlarca emekliyi şok eden zam oranı!

Milyonlarca emekliyi şok eden zam oranı!
Son dakika haberi... Ekim ayının ilk Kabine Toplantısı emekli maaşları ile ilgili yapılacak düzenleme yoğunluklu gerçekleşti. Bütçe çalışmaları neticesinde çalışan emekliler hariç olmak üzere 12 milyonu aşkın vatandaşa 5.000 TL emekli ikramiyesi verilmesi kararlaştırıldı. Müjdeyi Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Açıklamanın ardından vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? sorularını yöneltmeye başladı. Ekonomist Cahit Saraçoğlu uyardı.

Emekli maaşı zammıyla ilgili son duyuru herkesi şoke etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından emeklilere bir seferliğine 5 bin TL'lik bayram ikramiyesi verileceğini duyurmuştu. Ünlü Ekonomist Cahit Saraçoğlu uyardı. 5 bin TL'ye kanmayın! Milyonlarca emekliye yüzde 30 şoku. İşte Cahit Saraçoğlu'nun dikkat çeken açıklamaları...
EMEKLİ MAAŞI ZAMMIYLA İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!
ünlü Ekonomist Cahit Saraçoğlu'ndan korkutan uyarı geldi. 2008 yılına kadar emekli maaşı, milli gelirin yüzde 100’ü oranında artırılırken, 2008’den sonra yüzde 30’u kadar artırılmaya başlandığını belirten Saraçoğlu, açıklamasında şunları söyledi:
"Emeklilerin maaşlarının her geçen yıl erimesinin önünü açan 5754 sayılı kanun, 1 Ekim 2008’de getirildi ve emekli maaşı, asgari ücret karşısında ciddi şekilde eridi. 2003’te 4a’lı en düşük emekli maaşı, asgari ücretten yüzde 47 fazlaydı. 2008 yılına kadar emeklilerin maaşları, milli gelirin yüzde 100’ü oranında artırılırken, 2008’den sonra milli gelirin yüzde 30’u kadar artırılmaya başlandı. Türkiye, 2008’de ekonomide önemli bir viraja girdi. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sonradan “kriz bizi teğet geçecek” diye ifade ettiği ekonomik sıkıntıyı aşmada, o tarihlerde sayıları 10 milyon civarında olan emeklilerin maaşlarını düşürme yöntemi izlendi.
Bu yılın (2023) Ocak ayında yüzde 50 artışla aylık net asgari ücret 8 bin 507 lira oldu. Bu artış 4a’lı emekli maaşlarında yüzde 30’da kaldı ve en düşük emekli maaşı ise 5 bin 871 liraya çıktı. 14 Mayıs 2023 seçimine haftalar kala Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkardı. Bu durumda ülkedeki en düşük emekli maaşı, asgari ücretin yüzde 13,4 daha altında kalmasına yol açtı."

(HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 3196 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.