Milyarderin süper yatı Fethiye'de demir attı!

Milyarderin süper yatı Fethiye'de demir attı!
Dünyaca ünlü milyarder iş insanı Sri Prakash Lohia’ya ait olan 83 metrelik süper yat Sea Pearl, Fethiye’yi tercih etti. Lüksün ve ihtişamın simgesi haline gelen bu dev yat, Fethiye’nin turkuaz sularında adeta bir saray gibi duruyordu.

Cayman Adaları bayraklı Sea Pearl’ün Fethiye’deki ziyareti, bölgeye hem görsel bir şölen sunarken hem de ekonomiye önemli bir katkı sağladı. Özellikle yatın yakıt ikmali sırasında yaşananlar büyük ilgi gördü. Yaklaşık 165 bin litre yakıt için ödenen 7.5 milyon TL, Fethiye’nin kasasına önemli bir gelir olarak yazıldı.

Fethiye Marina’da yapılan yakıt ikmali sırasında, Sea Pearl’ün ihtişamlı görüntüsü ve boyutu, hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çekti. Yatın iç tasarımı, sunduğu lüks olanaklar ve sahip olduğu teknolojik altyapı, ziyaretçileri hayrete düşürdü.

Sea Pearl’ün Fethiye’yi tercih etmesi, bölgenin zenginlere hitap eden turizm potansiyelini bir kez daha ortaya koydu. Lüks yatların sıkça uğrak noktası haline gelen Fethiye, bu tür ziyaretlerle hem tanıtımını artırıyor hem de ekonomiye önemli katkılar sağlıyor.

Ancak, bu tür mega yatların çevresel etkileri de tartışılıyor. Büyük miktarda yakıt tüketen bu dev araçların deniz ekosistemine olan etkileri, uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 45 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.