Milletvekili Mete’den akıllı kavşak açıklaması: Kasım-Aralık aylarında ana arter kapatılacak

Milletvekili Mete’den akıllı kavşak açıklaması: Kasım-Aralık aylarında ana arter kapatılacak
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
AK Parti Muğla Milletvekilleri tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversite öğrenci sarayında düzenlenen bilgilendirme toplantısında AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete akıllı kavşak projesine ilişkin Akıllı kavşak projesi planında değişiklik yapıldığını ve Kasım- Aralık aylarından ana arterin kapatılarak trafik yolunun yan yollardan sağlanacağını dile getirdi.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yakup Otgöz ile Kadem Mete, Muğla İl Başkanı Gültekin Akça ve AK Parti MKYK Üyesi Yelda Erol Gökcan Muğla Sıtkı Koçman Üniversite öğrenci sarayında basın mensupları ile buluştu.

Milletvekilleri Otgöz ile Mete ve İl Başkanı Akça Muğla’ya ilişkin yatırımları açıkladı ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

YAKUP OTGÖZ: “YEREL SEÇİMLERDE BEKLEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALAMADIK”

Milletvekili Otgöz, “Bugüne kadar Muğla’ya hizmet veren tüm vekillerimize teşekkür ediyorum. AK Parti olarak 22 yıllık süreçte hep ülkemizin gelişmesi vatandaşlarımızın refahı için mücadele ettik.

Yerel Seçimlerde beklediğimiz sonuçları alamadık. Hedeflerimizden bir sapma oldu. Ancak şunu iyi bilmeliyiz. Genel seçimlerle yerel seçimlerin dinamikleri farklıdır. Yerel seçimlerde, vatandaşlarımızın oy verme gerekçeleri farklılık gösterir. Emanet oylarla belediyeleri alan CHP, halen Ana Muhalefet Partisi’dir. Biz, Yerel seçimlerde vatandaşlarımızın verdiği mesajı aldık. 13 ilçemiz ve Muğlamız için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz kısır çekişmelerin, dedikoduların Partisi değiliz. Ülkemizin en güçlü en dinamik Partisiyiz. Halen birinci partiyiz. Daha yapacak çok işimiz var.

YAKUP OTGÖZ: “ONLAR, BOŞ TARTIŞMALARLA UĞRAŞIRKEN BİZ ÜLKEMİZİN GERÇEK GÜNDEMİNİ TAKİP EDİYORUZ”

Biz çalışırken, icraatlarımıza devam ederken, CHP tartışmalara erkenden başladı. Biz sahadayız. Ancak, seçimlere daha 4 yıl varken Ana Muhalefet Partisi, kim Cumhurbaşkanı adayı olacak, kim yardımcısı olacak kavgasına tutuştu. Tüzük Kongresi’nde kim önce konuştu, kime son anda konuşma verildi tartışmaları ile oyalanıyor. Hemşerilerimiz kavga değil, hizmet bekliyor. Sahada biz bunu görüyoruz.

Muğla’da CHP’nin kazandığı İlçe Belediyeleri’nden hemşerilerimiz Belediye hizmetlerinin sağlıklı yapılmasını talep ediyor. Belediye’nin asli görevi olan çevre, yol, ulaşım, altyapı, su, imar gibi konularda çalışma yapmasını istiyor. Onlar, boş tartışmalarla uğraşırken biz Ülkemizin gerçek gündemini takip ediyoruz. AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yatırımlarımıza, hizmetlerimize devam ediyoruz” dedi.

Milletvekili Otgöz konuşmasının ardından son 1 yılda Muğla’ya yaptıkları ve devam eden yatırımlar hakkında da kısaca bilgi verdi.

Milletvekili Otgöz’ün konuşmasının ardından Milletvekili Mete, Muğla’ya yaptıkları ve devam eden yatırımlar hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

whatsapp-image-2024-09-14-at-14-28-10.jpeg

KADEM METE: “PROJE ÜZERİNDE PLAN DEĞİŞİKLİĞİ UYGULANIYOR”

Milletvekili Mete, Menteşe’nin kanayan yarası haline gelen bölgede artan nüfusla birlikte kilometrelerce trafik oluşmasına neden olan ve sürücüler zor anlar yaşatan akıllı kavşak projesi hakkında bilgi verdi.

Akıllı kavşak projesi planında değişiklik yapıldığını kaydeden Milletvekili Mete, “Hakkında en çok haksız eleştiri aldığımız akıllı kavşak projesi hakkında bilgi vereceğim. Birçok engelleme ile de karşılaştık. Bunları kötü amaçla söylemiyorum. Teknopark’ın önünden oldukça fazla bir alan gidiyordu. Şimdi projede şöyle bir değişiklik yaptık. Teknopark’ın yanındaki devasa hafriyatın niçin biriktirildiği anlatayım. Orada bir hazırlık yapıyor 26 kazık çakıldı. Kazıklar toprağa çakıldığı için kimse bunları görmüyor. Onun için hiçbir hazırlık yapılmıyor sanılıyor. Burayı biz 2 şeyden dolayı beklettik. Birincisi kamulaştırılması gereken yerler ve imar planında değişiklikler yapılması lazımdı. Devlet kamulaştırmayı yapar imar değişikliğini belediye yapar. Bir süre büyükşehirde plan değişikliği yapılırken bir yandan da kamulaştırma çalışmaları yapıldı. Ama üniversitemiz dahil bazı çekinceler sundular. Bu çekinceler doğrultusunda da planda değişiklikler yaptık. U dönüşlerinden biri kaldırıldı. Sıkıntılar kaldırıldı. Şuan proje üzerinde bu plan değişikliği uygulanıyor” dedi.

KADEM METE: “KASIM- ARALIK AYLARINDAN ANA ARTER KAPATILACAK”

Kasım- Aralık aylarından ana arterin kapatılarak trafik yolunun yan yollardan sağlanacağını dile getiren Milletvekili Mete, “Turizm sezonu bittikten hemen sonra Kasım ayı içerisinde inşallah kavşağın inşaatına başlayacağız. İnşaat başladıktan sonra mevcut yolların kapatılıp yan yollar verilmesi gerekiyor. Köprü yaklarının dikilebilmesi için şimdiden o eleştirilere de hazırız ama bittiğinde müthiş bir şey olacağı için Muğla’nın yıllarca ihtiyacını karşılayacak. Kasım- Aralık aylarından ana arter kapatılarak trafik yolu yan yollardan sağlanacak” ifadelerini kullandı.

mugla-sehir-hastanesi.jpg

MUĞLA ŞEHİR HASTANESİ İÇİN 2 YIL ÖN TAHSİS İZNİ ALINDI

Muğla’daki Sağlık yatırımları hakkında açıklama yapan Milletvekili Mete, Menteşe’de yapılacak olan Şehir Hastanesi için Orman Bölge Müdürlüğü’nden arsanın 2 yıl ön tahsis izninin alındığını, imar tadilatına yönelik çalışmalar devam ettiğini kaydetti.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Otoparkı’nda yapılan çalışmalara ilişkin Mete, “Acil servis tarafında bulunan ek otopark alanında çalışmalar devam ediyor. Asfaltlama işleminin ardından çevre düzenlemeleri yapılacak olan otoparkın yakın zamanda hizmete açılması planlanıyor” dedi.

resim2.png

150 YATAKLI MENTEŞE DEVLET HASTANESİ BİNASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNULDU

Depreme dayanıklı olmadığı konusunda tartışmalar il gündeme gelen Menteşe Devlet Hastanesi ile ilgili Milletvekili Mete, “İçinde İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Menteşe Devlet Hastanesinin bulunduğu mevcut 45 dönümlük arsa içinde boş bulunan ve yıkılması planlanan alanların yıkılarak 150 yataklı Menteşe Devlet Hastanesi binasının yatırım planına alınması ile ilgili Sağlık Bakanlığımız Yatırımlar Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunuldu” açıklamasında bulundu.

resim1.jpg

2025 YILI İÇİNDE HİZMETE AÇILMASI PLANLANIYOR

Menteşe İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi Halk Sağlığı Laboratuvarı, 112 Başhekimliği ve 112 ASHİ Yapım İşi ile ilgili Milletvekili Mete, “Menteşe’de inşaatı devam eden ve içerisinde ilçe sağlık müdürlüğü, sağlıklı hayat merkezi, 8 hekimli aile sağlığı merkezi, halk sağlığı laboratuvarı, 112 başhekimliği ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunun faaliyet göstereceği hizmet binasının inşaatı devam ediyor. 2025 yılı içinde hizmete açılması planlanmaktadır” dedi.

Bu haber toplam 405 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.