Muğla'nın Milas ilçesinde Beçin Mahallesi ve Çamovası mahalleleri yakınlarında çıkan orman yangınıyla ilgili olarak Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, yangın bölgesinden açıklamalarda bulundu.

Daron Acemoğlu’na Nobel Ekonomi Ödülü Daron Acemoğlu’na Nobel Ekonomi Ödülü

Vali Akbıyık, yangına müdahale çalışmalarının 260 personel, 63 arazöz ve 20'nin üzerinde iş makinesiyle sürdüğünü belirterek, “Bugün bölgemizde 5 yanın çıktı. 2’si büyük yangınlar. Milas’taki yangın rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı ve özellikle Çamovası Mahallesi'nde ciddi tehdit oluşturdu” dedi.

img-20240816-wa0120.jpg

Yangının yayılma riskine karşı Milas’ta iki mahallede tedbir amaçlı tahliye işlemlerinin yapıldığına işaret eden Vali Akbıyık, "Milas'a bağlı Çamovası Mahallemizin tamamını, diğer bir mahallede ise sadece yaşlı vatandaşları tahliye ettik. Devletimiz tüm imkânlarıyla yangın bölgesinde. Tüm kurumlarımızla yangınlara müdahale ediyoruz. Kavaklıdere de Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız gelişmeleri takip ediyorlar. Gece boyunca çalışmalarımız sürecek” diye kaydetti.

img-20240816-wa0117.jpg

Vali Akbıyık, Gece görüşlü helikopterler İzmir ve Aydın'daki daha büyük yangınlarda görevde olduğu için bu bölgede henüz devreye giremediğini belirterek, “Ancak yangını sabah olmadan kontrol altına almayı ümit ediyoruz” diye ifade etti.

img-20240816-wa0121.jpg

Editör: Esin Inci