Güllük Yat Limanı için nihai karar verildi Güllük Yat Limanı için nihai karar verildi

Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Milas Emlak Müşavirleri Derneği  yöneticilerine iadeyi ziyarette bulundu. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Soner Çamlıbelen emlak sektörünün sorunlarını ve beklentilerini dinledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Milas Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER)'ni ziyaret etti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO olarak her sektörü yakından ilgilendiren sorunları yerinde yaptıkları görüşmelerle belirlemeye çalıştıklarını ifade ederek; "Bizler her sektörün sorunlarını ziyaretlerimiz sırasında yaptığımız görüşmelerde belirliyoruz. Görüşmelerde aldığımız notları, dile getirilen sorunları ve çözüm önerilerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletiyoruz. Sorunların, önerilerin TOBB kanalıyla yetkili makamlara iletilmesini sağlıyoruz.” Dedi.

MEMDER yöneticileri, konut satışlarında banka faizlerindeki yükselme nedeniyle talepte daralma yaşandığını ifade ederek, konut sektörünün yeniden canlanabilmesi için konutta banka faizlerinin düşürülmesini talep etti. MEMDER yöneticileri, konut satışlarında ekspertiz raporunun zorunlu hale getirilmesi uygulamasının bir süre sonra uygulamaya gireceğini ve uygulamanın da fiyatlara yansıyacağını belirtti.

MEMDER' in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kırkık, Başkan Yardımcısı Uzay Demirbaş, Disiplin Kurulu Başkanı Yavuz Yücel, Denetleme Kurulu Başkanı Hüseyin Yiğitkaya ve Dernek Sekreteri Yusuf Doğanay tarafından konuk edilen MİTSO Yöneticileri, emlak sektöründe yaşanan durağanlığın aşılabilmesi için MEMDER yöneticilerinin önerilerini not etti.

Neval ÇOLAK

Editör: Gazete Muğla