MİTSO ve TARİŞ, Milas zeytin ve zeytinyağının kalitede iyi bir seviyeye ulaştığını belirterek bundan sonra zeytin ve zeytinyağı üretiminde kaliteden taviz verilmemesi için görüş bildirdiler.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, bir süre önce yapılan genel kurulda yeniden 153 No'lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (TARİŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Kamil Gül ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, yeni görev dönemlerinde başarılar diledi.  MİTSO yönetimine, zeytinyağı yağhanelerinden mühendis çalıştırma zorunluluğunun kaldırılması için bu konuda yıllardır yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür eden TARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül, diğer bölgelerde bu yıl yaşanmakta olan üretim düşüşü nedeniyle Milas'tan tane zeytinlerin o bölgelere gönderilmekte olduğunu belirterek "Bu da Milas'ta zeytin fiyatlarının artmasına neden oldu" dedi.

Kamil Gül, zeytinyağı yağhanelerinden mühendis çalıştırma zorunluluğunun kaldırılması için sürdürdüğü girişimler nedeniyle MİTSO yöneticilerine teşekkür ederek "Bu, yılda sadece üç dört ay çalışan yağhanelerimiz için büyük bir sıkıntı idi. Üç dört ay için mühendis bulmak da zor, üç dört ay çalışacak yağhane için bir mühendise 12 ay maaş ödemek de zordu. İyi oldu. Mühendis çalıştırmak, maliyetleri yükseltiyordu. İyi oldu. Bu konudaki çabalarınız için MİTSO'ya, sizlere teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Milas’ta yarım saat arayla aynı yerde iki kaza: 2 yaralı Milas’ta yarım saat arayla aynı yerde iki kaza: 2 yaralı

Bu yıl Milas'ta zeytin üretiminde "var yılı" bolluğu yaşandığını belirten TARİŞ Başkanı Kamil Gül, "Fakat Türkiye'nin diğer zeytincilik bölgelerinde üründe büyük düşüşler var. Bu nedenle o bölgelerden gelip Milas'tan tane zeytin aldıklarını duyuyoruz. Dışarıdan gelen talep nedeniyle Milas'ta tane zeytinin fiyatı arttı. Tane zeytinin kilogram fiyatının 5 - 6 liraya kadar alıcı bulduğunu duyduk. Tane zeytinimize olan bu talep, zeytinyağının fiyatına da yansıyacaktır" şeklinde konuştu.

Editör: Gazete Muğla