MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın lüks merakını zaten Halk Bankası binasında makam odası yapacağının, genel sekreteri tarafından açıklanması ile öğrendiklerine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Başkanının rahatı için 80 milyon TL’ye makam odası alan MUTTAŞ, Şirketi, bu kez bir kıyak daha çekmiş. 17 milyon TL ‘ye araç almış.  Makam aracı olarak kullanıldığı yakın çevresi tarafından itiraf edilmesine rağmen, ısrarla, acele ederek yapılan açıklamadan öğrendiğimize göre önemli konukları havalimanına taşımak için gıcır gıcır bir Audi A8 Long, çok kalabalık olurlarsa diye düşünerek bir de Mercedes VİTO almış. Mercedes VİTO’ya kaç para verdi ? Onu da bilmiyoruz. Yeri gelmişken  soralım bir iddia var: “ Aldığınız Audi A8 Long araç zırhlı mı Muttaş Yetkilileri? Zırhlı diye duyduk. Doğruysa  korkunuz neden hayırdır, onu da bilmek isteriz. Zırhlıysa 17 milyon TL liste fiyatı da uçar gider, zaten pahalı olan jest daha da büyür bu ayrıntıyı da buraya not edelim. Sayın Özel, Sayın Balcı,  Sayın Aras, Sayın Mandalinci; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı, hizmetinizdeki aracın arkasına onun adını yazarak değil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü  önünüze alıp O’nun izinden giderek olur. Bu yaptıklarınızı ve yapmadıklarınızı biz size yakıştıramadık.”

Akarfırat,  sözlerini şöyle sürdürdü:

Aydem Enerji’nin yeni CEO’su Serdar Marangoz oldu Aydem Enerji’nin yeni CEO’su Serdar Marangoz oldu

“En lüks makam araçlarına, helikopter kiralayıp Genel Başkan karşılayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a kimi ilçe belediye başkanlarının halkın  zengin kesimlerinden yardım için el açtığını  hatırlatacak? Terörist cenazelerine giden sözde şarkıcı konserlerine verilen paraların, günlerce süren festivallerin kaça mal olduğunun hesabını kim tutacak? Kendi rahatlarına gelince milyon liralar oluk gibi akarken, emekçi işçilerin SGK sigorta primlerinin ise borç kabul edilip halkın sırtına yüklenmesine kim yeter artık diyecek?. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta, aynı bahçeyi paylaştıkları Menteşe Belediyesini dar boğazdan kurtarma çabası yok. Bodrumlu zenginlere el açan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye abilik yapmak yok. Ama ne var?  Genel Başkan karşılamak için arabaları da beğenmeyip helikopter kiralamak var”

Akarfırat yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere  de yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisine mensup belediyelerdeki gelir gider tablolarının, yapılan açıklamaların, haberlere konu olunca verilen savunma demeçlerindeki tutarsızlığın sizler tarafından da takip edildiğini biliyoruz.  Özellikle, son zamanlarda bizim,  Menteşe Belediyesi taşınmaz satışları ve Halk Bankası binasının Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındığını sizlerle paylaşmamızın ardından, bu konulara gösterdiğiniz hassasiyete, bizlere verdiğiniz desteğe, muhattaplarına  yönlendirdiğiniz sorulara ve halkı bilgilendirme adına gösterdiğiniz gayrete Muğla kamuoyu adına minnettarlığımızı belirterek başlamak isteriz söze.”

BODRUM BELEDİYESİ PERSONEL GİDERLERİNİ KARŞILAYAMADI

Akarfırat, Bodrum Belediyesinin 15 milyon TL’lik personel giderini karşılayamadığını ama aynı ay, 3 günlük festivali düzenlediğine işaret ederek, şunları ifade etti:

“Ne kadar harcadıklarını biliyor musunuz? Bilmiyoruz. Çünkü, ne siz, ne de biz sorsak da yanıt alamıyoruz. Sizler aracılığıyla okuduklarımızdan yola çıkarak, basitçe düşünelim. 11-13 Ekim tarihli 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali’nde sadece 2 saat yer alan Şevval Sam’ın, CHP’li Belediyelerden 10 konser için 50 milyon TL para alacağı haberlere konu oldu. Bu durumda , Bodrum Belediyesine 5 milyon TL düşüyor. Emekçisine borçlu Bodrum Belediyesi, temel ihtiyaçları öteleyerek, hayat idamesi için mühim ihtiyaç kabul edilmeyen, hatta lüks sayılan kültür festivali için peşin ödeme yapabiliyor. 2 saati 5 milyon TL olan festivalin 3 günlük toplam harcama bütçesi nedir ? Şeffaf değiller, halka hesap da vermiyorlar, bu yüzden sorunun cevabı hiçbirimizde yok

En canımızı yakan da 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali sonrası İstanköy’de yaşananlar oldu. Pontus Rum Dernek Başkanının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı sınırlarını aşarak hakaret ettiği açıklamaya CHP’li Bodrum Belediyesi tarafından bir kınama mesajının bile çok görülmesi. Bu saygısızca yapılan açıklamayı da, açıklamaya sessiz kalışı da, milletin malını ihale usulü ile satışa çıkardıkları şu günlerde bir taraftan dolu dizgin devam eden  festivalleri de esefle kınıyor, Muğla halkına şikayet ediyoruz.

Yine ısrarla sorularımızı sorduk. Cevap verecek yüzlerinin olmadığının farkındayız. Millete karşı işlenen suçların takipçisiyiz. Notlarımızı almaya, sizler aracılığıyla da kamuoyu ile paylaşmaya, onların aksine şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesini savunmaya devam edeceğiz”

CHP'NİN MUĞLA'DA HELİKOPTERLİ PAYLAŞIMINA TEPKİ YAĞMIŞTI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Muğla'nın Marmaris İlçesinde Marmaris Belediyesine ait Halk Kafe'nin açılışına özel helikopterle gitmesi sosyal medya da gündem olmuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'nin ve CHP Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'un selfi çektiği fotoğrafta, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı ve helikopterin pilotları yer alıyordu. Sosyal medya da paylaşım yapan kullanıcılar, Özel'in 10 metrekare büyüklüğündeki kafenin açılışına helikopterle gitmesine tepki göstererek, helikopterin kimin parası ile kaça kiralandığını veya kime ait olduğunu sormuşlardı.  Bazı vatandaşlar ise ülkede ekonomik kriz yaşanırken Özel'in muhalefet lideri olarak helikopter kullanmasını eleştirmişlerdi.

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ