Muğla'da feci kaza: 17 yaşındaki genç yaşamını yitirdi Muğla'da feci kaza: 17 yaşındaki genç yaşamını yitirdi

“Allah beni Öykü’ye karşı mahcup etmesin”

Muğla ziyareti kapsamında Menteşe’ye gelen Meral Akşener, 23 yaşındaki Otizmli birey Öykü ile buluştu. Öykü’nün annesi Elif Şenol, yetişkin otizmli bireylerin rehabilitasyonları konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek biran önce çözüme kavuşmasını istediklerini ifade etti. Meral Akşener ise, “Allah beni Öykü’ye karşı mahcup etmesin” dedi.

BERİTAN YÜCEL

Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Temsilciliği Başkanı Elif Şenol, 23 yaşındaki Otizmli kızı Öykü için Menteşe’yi ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e taleplerini iletti.

Elif Şenol gazetemize yaptığı açıklamada yetişkin otizmliler ile ilgili çok ciddi rehabilitasyon ve eğitim imkanlarının kısıtlanmış vaziyette olduğunu dile getirdi. Ciddi anlamda sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Şenol, “Yaşam merkezleri ne yazık ki ailelerin ulaşamayacağı rakamlardan bahsediyorlar. 7 bin- 10 bin rakamlardan bahsediyorlar. Devletin en kısa zamanda bizim rehabilitasyon imkanlarımızı sağlaması gerekiyor” dedi.

Meral Akşener’e taleplerini ileten Otizmli birey annesi Elif Şenol, milletin kürsüsünden otizmli annelerin sorunun dile getirmek istediklerini söyledi. Şenol, “2019 senesinde Türkiye’den tek temsilci olarak Fransa’da düzenlenen Dünya Otizm Kongresine katıldım. Şuanda da Birleşmiş Milletlere bir rapor hazırlıyorum. Bizim çok büyük sıkıntılarımız var yetişkin otizmlilerin rehabilitasyonu ile ilgili ciddi problemlerimiz var. Bunların biran önce çözüme kavuşmasını istiyoruz. Sizlerden yetişkin otizmlilerin rehabilitasyonları ile ilgili ciddi anlamda çalışmalar yapılmasını istiyoruz. Hatta Genel Başkanım milletin kürsüsünde biz otizmli annelerin bir sorunun dile getirmek istiyoruz. Çünkü yetişkin otizmlilerin rehabilitasyon imkanları olmadığı için çok ciddi şiddetle ilgili sıkıntılarımız var. Birçok anneler otizmli çocuklarından şiddet görmektedirler. Bugün özellikle sizin için buraya geldik. Çünkü kızım Öykü sizi çok seviyor. Size özel ilgisi var” dedi.

“İNŞALLAH ONUN SEVGİSİNE LAYIK OLURUM”

Öykü ile buluşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, “Çocuklar bir insanı seviyorsa bilin ki o insan iyi insandır. Allah beni Öykü’ye karşı mahcup etmesin. İnşallah onun sevgisine layık olurum” dedi.

Editör: Gazete Muğla