Menteşe’nin belleği “Osmanlı Nüfus Defterlerinde Muğla” kitabında toplandı

Menteşe’nin belleği “Osmanlı Nüfus Defterlerinde Muğla” kitabında toplandı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla Valiliği koordinesinde hazırlanan, Muğla merkez ve mahallelerini kapsayan ‘Osmanlı Nüfus Defterlerinde Muğla’ adlı kitabın tanıtım programı Valilik Bahçesi’nde düzenlendi.

Muğla Valiliği koordinesinde hazırlanan, tamamı bilimsel verilere ve Osmanlıca belgelere dayanan “Osmanlı Nüfus Defterlerinde Muğla” adlı kitabın tanıtım programı Valilik Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Tanıtım programına Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, MSKÜ Rektörü Turhan Kaçar, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Yazar Selahattin Durmaz, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve tarihçiler katıldı.

img-5816.jpg

Açılış konuşmasını yapan Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, “Bugün burada, bölgemizin geçmişini anlamamıza ve geleceğine ışık tutmamıza vesile olacak önemli bir eserin tanıtımı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tamamı bilimsel verilere ve Osmanlıca belgelere dayanarak hazırlanan “Osmanlı Nüfus Defterlerinde Muğla” adlı kitabımızın tanıtımına hepiniz hoş geldiniz.

img-5802.jpg

Muğla merkez ve mahallelerini kapsayan bu stratejik konunun bir anlamda geçmişten günümüze intikal etmesini ve kayıtlara geçirilmesi sağlamak amacıyla hazırlanan ‘Osmanlı Nüfus Defterlerinde Muğla’ adlı kitabımızın diğer illere de örnek teşkil etmesi en büyük temennimizdir.

Bu kıymetli eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ‘Osmanlı Nüfus Defterlerinde Muğla’ adlı kitabımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

img-5833.jpg

YAZAR SELAHATTİN DURMAZ: “KENT YENİDEN BELLEĞİNE KAVUŞTU”

“Osmanlı Nüfus Defterlerinde Muğla” adlı kitabın yazarı Selahattin Durmaz, “Sayın Valimiz bize bu konuyu teklif ettiklerinde sevinçle ve şerefle kabul ettik çünkü Muğla’nın bir hafızaya ihtiyacı var. BİZ BU çalışmayla aradaki kopukluğu birleştirmiş oluyoruz. 1904 yılında sizin soyağacınızda gözüken en dip dede bizim bu çalışmamızda henüz 3 veya 4 yaşında bir çocuk olarak gözüküyor. O aradaki kayıtlar hiç kimsede yok. Bu çalışma ile bir kentte neler sağlayabiliyoruz neler elde edebiliyoruz bir kere kaybolmuş lakaplar, aileler, yerler ve mevkiler yeniden kent belleğine kavuştu” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından “Osmanlı Nüfus Defterlerinde Muğla” adlı kitabın imza töreni gerçekleştirildi.

img-5866.jpg

Bu haber toplam 17 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.