Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan Mehmet Ali Enil, özel bankaların resmi müşteri hizmeti numaralarının benzerleri tarafından aranarak, az kalsın 250 bin TL dolandırılacaktı.

Mehmet Ali Enil’den internet bankacılığına girmesini isteyen sözde bankacı, şüpheli işlem yapıldığını belirterek, Enil’in paniğe kapılmasını sağladı.

Telefondaki şahıs, Enil’e diğer banka hesaplarıyla alakalı tüm bankaların kendisini arayacağını söyledi.

Birden fazla işlem yaparak, dolandırılmak üzere olduğunu son anda fark eden Enil, yaşadıklarını gazetemize anlattı.

HESAPLARIMI KONTROL ETTİLER!

Enil, yaşadıklarını böyle anlattı:

“Öğle saatlerinde bir bankanın müşteri hizmetleri numarasına benzer bir numaradan arandım. Ben bankanın müşteri hizmetleri numarası sandım. ‘10 bin TL EFT işleminiz var, bilginiz dâhilinde mi?’diye sordular. Telesekreter mesajıydı. ‘Değilse 1’i tıklayın’ dedi. Bende bilgim dâhilinde olmadığı için tıkladım. Daha sonra müşteri temsilcisi olduğunu söyleyen birisiyle yurt dışından bir havale yapılmak üzere olduğunu fakat bankanın güvenlik amacıyla bunu bloke ettiğini söyledi. Bende bilgim dışında olduğunu söyledim. ‘Siz yurt dışında mısınız, yurt dışında gözüküyorsunuz’ dediler. Türkiye’de olduğumu söyledim. Rusya’dan 3 defa adınıza işlem yapılmaya çalışılmış, onun için güvenlik amaçlı hesabınızı bloke edeceğiz deyip mobil bankacılığa yönlendirdiler. Anladığım kadarıyla hesaplarımı kontrol ettiler. TL ya da döviz varlığım nedir diye. Daha sonra ‘Merkez Bankası’na bildirdik’ dediler.”

GÜMÜŞ VARLIĞIMI SATIP TL’YE ÇEVİRMEK İSTEDİLER!

Enil, sözlerine şu şekilde devam etti:

“‘Diğer bankalardan aranacaksınız’ dediler. A bankasıyla görüşürken başka bir banka aradı. Daha sonra 4 5 bankadan aramalar geldi. Daha doğrusu ben öyle sandım. Aynı şekilde hesap kontrolü yaptılar. Bir bankadan da kredi çekilmeye çalışıldığını, adıma bu işlemin tamamlanıp geri iade edileceğini söylediler. İşlemi tamamlatıp 250 bin TL anında mobil bankacılıktan hesabıma geçti. Daha sonra diğer bankadan bir arama daha geldi. Gümüş varlığımı satıp TL’ye çevirmek istediklerini daha sonra aynı şekilde hiçbir zararı olmadan hesabıma yatıracaklarını söylediler. Bu bana biraz şüpheli geldi.”

BANKAYI ARADIM, ÖYLE BİR NUMARA YOK DEDİLER!

“Kredi çekme işlemi de şüpheli gelmişti fakat bankaların mesaj modülünü kullanıyorlar. Mesaj gönderdiler güven sağlamak için. Şüphelenince teyit etmek amacıyla kredi çektirdikleri bankayı aradım. Böyle bir işlemin yapılıp yapılmadığını sordum. Böyle bir numara ve işlem olmadığını söylediler. Arkadan da sürekli arıyorlardı. Ben bu işin dolandırıcı olduğunu anlayınca krediye bloke koydurdum. Bankaya gidip krediyi iptal ettirdim.”

BEN YANMADIM BAŞKALARI DA YANMASIN!

Vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran Enil, “Hiçbir mağduriyetim yok. Çok profesyonel, çok sakin ve çok organize çalışıyorlar. En az 5-6 kişilerdi. Bu durum başkalarına ders olur inşallah. Şüpheli işlem aramalarını bankayı arayarak teyit edin. İnsan bir anlık gaflete düşebiliyor. Ben yanmadım başkaları da yanmasın” diye konuştu.

Muğla'da uyuşturucu tacirlerine operasyon Muğla'da uyuşturucu tacirlerine operasyon

(HABER MERKEZİ)

Editör: Gazete Muğla