Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çevresel sürdürülebilirlik çerçevesinde oluşturulan atölyeler aracılığıyla, öğrenci ve öğretmenlerin çevresel farkındalığını artırmak, kolektif bir sürdürülebilirlik bilincini oluşturmak ve uzun vadede doğaya karşı olumlu bir tutum geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Mavi Yeşil Muğla Bilim Şenliği’nin açılış töreni yapıldı.

Menteşe Kent Meydanı’nda düzenlenen açılış törenine Muğla Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, kurum müdürleri, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Whatsapp Image 2024 10 24 At 11.15.40 (1)

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Çay, “Dün TUSAŞ’ta gerçekleştirilen hain terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemiz üzerinde hain emelleri olan bu alçaklara karşı bir an bile durmaksızın daha çok çalışacak ve daha çok üreteceğimize burada huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Bilim kültürünün toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırmasına genç zihinlerin bilimle olan bağının güçlendirilmesine ve yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasına olanak tanıyan TÜBİTAK 4007 PROGRAMI kapsamında bugün Mavi Yeşil Muğla Bilim Şenliği’nin açılışını gerçekleştirmenin mutluluk ve heyecanının duyuyoruz. Muğla Eğitim camiası olarak çağın ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek, onların ufuklarını açacak, eğitimde kaliteyi gözle görülür bir şekilde arttıracak bütün çalışmaları destekliyoruz. İnanıyoruz ki yürüttüğümüz bu projede eğitimdeki kaliteyi ve yenilikçiliği arttırmanın yanı sıra öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmak için büyük bir fırsat sunmaktadır” dedi.

Menteşe’de Norm Ender konser verecek Menteşe’de Norm Ender konser verecek

Whatsapp Image 2024 10 24 At 11.15.40Konuşmaların ardından Mavi Yeşil Muğla Bilim Şenliği açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri tek tek stantları gezdi.

Muhabir: BERİTAN YÜCEL