Muğla'da asker ve itfaiye sahaya indi, yangının çıkış sebebi araştırılıyor Muğla'da asker ve itfaiye sahaya indi, yangının çıkış sebebi araştırılıyor

Muğla’nın Menteşe ve Dalaman İlçelerinde çıkan orman yangınlarına gece boyunca aralıksız devam etti.
Dalaman ve Menteşe’de dün başlayan ve aralıksız süren yangınlara havanın kararmasının ardından TSK’ya ait helikopterle müdahaleye devam edildi. Menteşe İlçesinin Kıran Mahallesindeki alevlere sahile kadar ulaşınca ekipler alevlerin Mahalleye ulaşmaması için yoğun çaba sarf ettiler.

Whatsapp Image 2024 10 19 At 10.13.16

TOMALAR  VE SAHİL GÜVENLİK BOTLARI İLE MÜDAHALE
Dün gece alevlerin ulaştığı Turnalı sahilinde ekipler, alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmasını önlemek için gece boyunca alevlere müdahale eden Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine Polis ve Jandarma ekipleri TOMA’larla karadan, Sahil Güvenlik ekipleri ise denizden botlarla destek verdiler.

Mahalleye gelerek vatandaşlarla görüşen Muğla Valisi İdris Akbıyık, Vatandaşlara Menteşe Turnalı ve Dalaman Taşbaşı mahallelerinde devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini söyledi.
Yangın bölgelerini havadan gözlemlediklerine işaret eden Akbıyık, son 2 günde Muğla'da 6 farklı orman yangını geldiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Menteşe İlçemizde başlayan yangın çok geniş bir alanda ve şu anda devam ediyor. Menteşe'deki yangının bir elektrik direğinin devrilmesi ile başladığı bilgisi verildi. Yangınlarla mücadele çalışmalarını şiddetli rüzgar ve fırtına olumsuz etkiledi. Bölgede büyük bölümü yazlıkçılara ait 17 konu yandı. Ayrıca 4 baraka ise hasar gördü. Bölgede 85 haneyi dün tahliye ettik. Dalaman'da 2 Mahallede yaşayan 350 vatandaşımızı tahliye ettik. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan İçişleri Bakanımız ile Tarım ve Orman Bakanımıza teşekkür ediyorum. Devletimizin tüm imkanları seferber edildi. AFAD ve bölge belediyeleri de destek veriyor. Yangınla mücadele çalışmalarında polis ve jandarmamıza ait TOMA'ları, Sahil Güvenlik Botlarımızı ve Jandarma Komando timlerimizi de göreve çağırdık. Önceliğimiz alevlerin Menteşe Kıran Mahallesine ulaşmasını önlemek. Çok şükür yangınlarda can kaybımız yok"

Vali Akbıyık, Dalaman’daki yangına 480 Personel, 77 Müdahale Aracı, 93 Arazöz - Su Tankeri, 17 İş Makinesi, 12 Hava Aracı ile Menteşe’deki yangına ise  292 Personel, 130 Müdahale Aracı,52 Arazöz - Su Tankeri, 13 İş Makinesi, 9 Hava Aracı,  1 Deniz Aracı ile aralıksız müdahale edildiğini ifade etti.

VATANDAŞLARA PSİKOLOJİK DESTEK
Muğla Aile ve Sosyal Politiklar Müdürlüğü ekipleri ise Dalaman ve Menteşe ilçelerinde Psikososyal Destek (PSD) Ekipleri ile yangından etkilenen vatandaşlara destek sağlamak üzere saha çalışması yapıyorlar.

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ