Menteşe Devlet Hastanesi’nin kullanıma hazır olduğunun açıklanmasının ardından bahçesine asırlık zeytin ağacı dikildi. Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, Menteşe Devlet Hastanesi’nin kullanıma hazır olduğunu, personel alımının yakında başlayacağını ifade etti.

Sinem Karakaya

Kamuoyunun merakla beklediği Menteşe Devlet Hastanesi’nin faaliyete geçirilmesi için sona gelindi. Hastanenin son hazırlıkları da bitti. Hastanenin kullanıma hazır hale gelmesinin ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastane bahçesine, hastanenin uzun yıllar hizmet etmesi amacıyla sembolik olarak Yatağan'dan getirilen asırlık zeytin ağacı dikildi.

Muğla'nın 5 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi? Muğla'nın 5 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi?

Menteşe Devlet Hastanesi hizmete hazır

Hastaneye personel alımının yakında başlayacağını ifade eden İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, “Menteşe Devlet Hastanesi için yaklaşık bir buçuk aydan beri uğraşıyorduk. Eksik kalan kısımları da tamamladık. Hastanemiz açılışa hazır. Bakanlıkla da görüşmelerimizi yapıyoruz. Yakında personel ataması yapılacak. Herkesin merak ettiği Menteşe Devlet Hastanesi yapılacak atamalardan sonra açılacak. Bu hastane 50 yıla yakın burada. Daha nice 50 yıllar var olması tek dileğimiz. Hastanemizle ilgili ölümsüz ağaç denilen bin yıllara tekabül eden zeytin ağacını sembolik olarak bahçeye son icraatımız olarak dikiyoruz. Artık bu hastanemiz hazır demek. Hastanemiz Muğlalılara hayırlı olsun” dedi.

“BİR SAAT İÇİNDE SONUÇ VEREN PCR CİHAZLARI GELECEK”

Muğla’da Coronavirüs test sonuçlarının bir saat içinde alınacağını belirten İl Müdürü Gencer; “Coronavirüsle dünya olarak mücadele veriyoruz. Sağlık Bakanlığımızın önderliğinde biz de Muğla’da mücadele vermeye çalışıyoruz. Biz bir numuneyi tahlil için Ankara’ya gönderiyorduk. PCR cihazı günde 2 defa çıkıyor ve yaklaşık 6 saat sürüyor. Bir saat içinde hızlı tahlil sonuçları veren PCR cihazları var. ‘Bunlardan Muğla’ya sağlayabilir miyiz’ diye Sayın Valimizden rica ettik. Kendileri onayladı ve Muğla’ya bu cihazı hediye ediyor. Muğla’ya bir saat içinde sonuç veren PCR cihazı gelecek. Bir Muğlalı olarak ve Sağlık Müdürü olarak vatandaşlarımızın adına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Gazete Muğla