Menteşe Belediyesine, karate takımı tepkisi…

Menteşe Belediyesine, karate takımı tepkisi…
 MUHABİR
Menteşe Belediye Spor Karate Takımı’nın Menteşe Belediyesi tarafından Zihni Derin İş Merkezinde kullandıkları salondan çıkarılarak, Kötekli Mahallesine gönderilmesine sosyal medya da tepki gösterildi.-Yaşanan gelişme sonrasında, çok sayıda öğrenci velisinin, Belediyenin çağrı merkezini aradığı ve aldıkları madalyalarla Menteşe Belediyesinin gurur kaynağa olan Karate takımının kullandığı salonun boşaltılmasına tepki gösterdiği öğrenildi.

Menteşe Belediye Spor Karate Takımı’nın Menteşe Belediyesi tarafından kullandıkları salondan çıkarılarak, Kötekli Mahallesine gönderildiği ve takımın antrenörü ve 120 öğrencisinin Menteşe Belediyesi tarafından mağdur edildiğini öne sürüldü.
Alınan bilgiye göre, Bugüne kadar çok sayıda Ulusal ve Bölgesel yarışmada başarıla imza atan, Menteşe Belediye Spor Karate Takımı Menteşe Belediyesi tarafından Zihni Derin İş Merkezinde kullandıkları salondan çıkarılarak Kötekli Mahallesinde bulunan Menteşe Belediyesi Gençlik Merkezindeki salona gönderileceği öğrenildi. Yaşanan sürece çocukların aileleri tepki gösterdi.
Yaşanan gelişme sonrasında, çok sayıda öğrenci velisinin, Belediyenin çağrı merkezini aradığı ve aldıkları madalyalarla Menteşe Belediyesinin gurur kaynağa olan Karate takımının kullandığı salonun boşaltılmasına tepki gösterdiği öğrenildi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ
Selda Kural Baysak, adlı sosyal medya kullanıcısı ise yaşanan süreci anlatarak, takımın antrenörü ve 120 öğrencisinin Menteşe Belediyesi tarafından mağdur edildiğini öne sürdü.
Baysak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Uzunca bir süredir aynı evde oturuyorsunuz ve bir gün ev sahibiniz 3 gün içinde evden çıkmanızı istedi ve siz evde yokken tüm eşyalarınızı kapının önüne kondu ne yaparsınız... İşte biz de Menteşe Belediye Spor Karate Takımı olarak, Menteşe Belediyesi tarafından salonumuzdan çıkarıldık. Merkezden çoook uzakta, trafiği yoğun, kursa yalnız gelen çocukların ulaşması mümkün olmayan, yaşam ortamı hoş ve güvenli olmayan Kötekli gibi bir yere sürüldük. Menteşe Belediyesi'nin yaptığı bu yanlıştan dönmesini ve merkezde doğru bir mekan vermesini bekliyoruz!!!
100 günde neler yapıldığı belli ama bundan sonraki 100 günde neler mi yapılabilir.... Yıllardır öğrencilerine antrenörlüğü ile beraber abilik, babalık yapmış bir hocanın ve 120 öğrencisinin(Bunların yaklaşık 50 tanesi Menteşe Belediye Spor Karate takımı lisanslı sporcusudur ve yeni dönem başlayan kursiyerlerle birlikte bu sayı çok daha artmıştır ) emeklerini yok saymaktan, geleceğe dair umutlarını söndürmekten vazgeçip, bu 120 öğrenci için !merkezde! fiziki, çevresel, hijyenik şartları uygun olan bir salon gösterebilirsiniz. (Aksi takdirde zaten bu sporcuların %10'u ancak devam edebilir, kalanı bırakmak zorunda kalacak)
Bu kadar başarılı ve de birbirine bağlı bir ekibin(bu yaz kaç tane şehir dışında turnuvaya katılacaklar...)motivasyonunu düşürmekten neden çekinmediğinizi, neden ülkemizdeki saçma sapan iklime ayak uydurduğunuzu anlatabilirsiniz...
Menteşe Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlayışınız sadece sözde bir seçim sloganı olarak kalmadığını, sanatçıya ve sporcuya nasıl sahip çıktığınızı gösterebilirsiniz... Bir önceki yönetimden daha yapıcı olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz. Senelerdir hiçbir sorun yaşamazken, eski yönetimden tam destek alırken, onların arkamızda olduğunu bilirken... neden şimdi bu saçma sapan şeyleri yaşamak zorunda bıraktığınızın cevabını verebilirsiniz... Hakkınızda yanıldığımızı gösterebilirsiniz... Verdiğimiz oyların boşa gitmeyeceğini, sizlere İnanmaktan neden vazgeçmememiz gerektiğini kanıtlayabilirsiniz...”

MENTEŞE BELEDİYESİ
Menteşe Belediyesi yetkilileri ise şu bilgiyi verdiler:

"Belediyemiz bünyesinde yeni birimler oluşturuldu ve çalışma alanı ihtiyacı ortaya çıktı. Belediyemiz bünyesinde yeni kurulan AFET İşleri Müdürlüğünün çalışacağı bir bina ihtiyacı olduğu için söz konusu alan boşatıldı. Tasarruf tedbirleri kapsamında mevcut binaları değerlendirmek zorunda kaldık. İlerleyen zamanlarda şartlar değişirse Karate takımının tekrar aynı yeri kullanması planlanabilir."

Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum