Menteşe Belediyesi’nde işçilerin Mayıs ayı ikramiyeleri yatmadı

Menteşe Belediyesi’nde işçilerin Mayıs ayı ikramiyeleri yatmadı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Menteşe Belediyesi'nde toplu sözleşme imzalanan işçilere, Mayıs ayında verileceği söylenen ikramiyelerin, hesaplara yatmadığı öne sürüldü. Genel-İş Sendikası Muğla 1 No’lu Şube Başkanı Uzay Kocabaş, “Evet, yatması gereken ikramiye mayıs ayında ödenemedi. 1 ay 15 gün geç yatıyor sonra alıyoruz. Dönem dönem böyle sıkıntılar oluyor” dedi.

Menteşe Belediyesi ve Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre yaklaşık 750 sendikalı işçinin maaşları ile birlikte almaları gereken Mayıs ayı ikramiyelerini hesapta göremedikleri iddia edildi.

İddialara ilişkin açıklama yapan Genel-İş Sendikası Muğla 1 No’lu Şube Başkanı Uzay Kocabaş, toplu iş sözleşmesinde Mayıs ayı ikramiyesinin yer aldığını ancak ödenemediğini doğruladı. Kocabaş, “Alacağımız orada kalmıyor, Ne zaman emlak vergisi veya para gelince ödeniyor. Geçici bir süre için böyle bir şey yaşıyoruz. En yakın zaman da idaremizle konuşuruz ödeyecekler” dedi.

“BELEDİYELER ZOR DURUMDALAR”

Kocabaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sözleşmede ikramiye var. Fakat sadece Menteşe olarak konuşmayalım ilçe belediyelerimizde maaş sorunu var, hepsinde var. Atıyorum Ula’da, Marmaris’te ve Fethiye’de de var. Belediyeler zor durumdalar. İller Bankası’ndan gelen paralarda çok büyük kesintiler var. Ama alacağımız orada kalmıyor sonuçta. Ne zaman emlak vergisi veya para gelince ödeniyor. Geçici bir süre için böyle bir şey yaşıyoruz. En yakın zaman da idaremizle konuşuruz ödeyecekler. Böyle şeyler olabiliyor her sendikanın başına böyle şeyler gelebiliyor maalesef. Menteşe Belediyesi’nde sendikamıza bağlı yaklaşık 750 üyemiz var. Evet, yatması gereken mayıs ayında ödenemedi. 1 ay 15 gün geç yatıyor sonra alıyoruz. Bu dediğim gibi her belediye de böyle sıkıntılar var tabi alacağımızı çok da geçe bırakmadan hallediyoruz. Dönem dönem böyle sıkıntılar oluyor bunlar en kısa zaman da belediyelerimizin çalışmalarıyla ödeniyor.”

Bu haber toplam 1309 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum