Menteşe Belediyesi'nde ikramiye krizi devam ediyor

Menteşe Belediyesi'nde ikramiye krizi devam ediyor
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Menteşe Belediyesi'nde toplu sözleşme imzalanan işçilere, Mayıs ayı ikramiyeleri geçtiğimiz ay yatırılmamıştı. Temmuz ayında ödeneceği söylenen ikramiyeler, yine ödenmedi. Öte yandan işçilerin mesai ücretlerinin de kesildiği iddia edildi.

Menteşe Belediyesi ve Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre yaklaşık 750 sendikalı işçinin maaşları ile birlikte almaları gereken Mayıs ayı ikramiyelerini Haziran ayında alamamışlardı. İkramiyelerin Temmuz maaşı ile yatırılması beklenirken Temmuz ayında da yatırılmadığı öğrenildi. Ayrıca işçilerin mesai ücretlerinin de kesildiği öne sürüldü.

İddialara ilişkin açıklama yapan Genel-İş Sendikası Muğla 1 No’lu Şube Başkanı Uzay Kocabaş, görüşmelerde olumsuz bir durum olmadığını söyledi. Kocabaş, “Bu ay maaşımız ile birlikte alacağız ama hangi gün alacağımız önümüzdeki günlerde belli olacak. Görüşmelerimizde olumsuz bir durum yok. Vergi ve sigorta durumları ile ilgili idari kendi önlemlerini aldı. İkramiyeler, Ağustos’ta maaş alacağımız tarihte yatacak, tabi daha öncede yatabilir” dedi.

Mesai ücretlerine ilişkin de açıklama yapan Başkan Kocabaş, “İş kanununa göre önceden, işçi arkadaşımızın izin kullanması veya para alması işçiye bağlıydı. Ama pandemi döneminde Cumhurbaşkanlığı bir Kararname yayımladı ve şuan tasarruf tedbirleri oluştu. Öncelik işçiye bağlıyken şimdi işverene bağlı. Öncelik olarak izin kullandırılıyor” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 209 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.