Memur-Sen Muğla İl Divan Toplantısı Muğla’nın Menteşe ilçesinde yapıldı. Toplantıya AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner katıldı.

Memur-Sen’e bağlı (Memur Sendikaları Konfederasyonu) sendika başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve temsilcilerinin katıldığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Muğla İl Başkanı Adem Köseoğlu, “Mehmet Akif İnan’ın çizdiği vizyon doğrultusunda kurulan ve bugün 1 milyonu aşkın üyesiyle küresel bir emek hareketine dönüşen Memur-Sen, kamu görevlileri için umut, adalet ve milli iradenin teminatıdır” dedi.

“Mücadelemiz emek ve alın terinin karşılığını bulması içindir” diyen Başkan Köseoğlu, “Yetkili sendika olmanın bilinciyle, Toplu sözleşmenin mimarları olarak, 802 kazanımı tarihe kayıt düştük. Memur-Sen ailesi olarak Memurlarımızın giderlerini azaltmak adına İlimizde faaliyet gösteren eğitim, sağlık ve gıda başta olmak üzere çeşitli sektörler ile indirim anlaşmaları yaptık. Ülke olarak yaşadığımız zorlu günlerde Memur-Sen ailesi olarak toplumsal sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ederek, Pandemi ve orman yangınları döneminde görevli memurlarımızı sahada yalnız bırakmadık. Sadece çalışanlarımızın ve üyelerimizin değil sahada mücadele veren herkesin ihtiyaçlarını karşılayarak, Ülkemiz için çalışan, emek verenlerin yanında olduğumuzu gösterdik. Kahramanmaraş merkezli büyük kayıplar yaşadığımız, tüm ülkeyi yasa boğan asrın felaketinde, Memur-Sen Arama ve Kurtarma ekipleri deprem bölgelerine sevk edilmiştir. Memur-Sen teşkilatımız tüm üyeleriyle bir bütün olarak Kızılay işbirliğiyle deprem bölgelerine yardım malzemelerini tedarik ederek maddi manevi desteğini sağlamıştır. Ayrıca İlimize deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızın başta barınma olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olunmuştur” ifadelerine yer verdi.

Zeytinyağı sahte çıktığı açıklanan Dal-Koop'tan açıklama! Zeytinyağı sahte çıktığı açıklanan Dal-Koop'tan açıklama!

Bu soylu mücadeleyi 1 milyonu aşgın üyesinden aldığı güçle sergileyen, Türkiye'nin en büyük emek hareketi Memur-Sen camiasının bir parçası olmaktan onur duyduğumu ifade eden Başkan Köseoğlu, “Sahada ve masada varlığını her zaman hissettiğimiz siz değerli üyelerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

img-7882.jpg

Başkan Köseoğlu’nun konuşmasının ardından AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner’de konuşma yaptı.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

-GÜZİDE KASIM

Editör: Güzide Kasım