Mehmet Metiner’in Muğla bagajında ne olabilir?

Aydın Ayaydın Muğla’daki seçimde gösterdiği olağanüstü performansını ve Muğla'da taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanırken sadece AKP’li Mehmet Metiner’den tepki vermesi şimdi akıllara Mehmet Metiner’in Muğla bagajında ne olabilir sorularını akla getirdi.

-Ben bile Aydın Ayaydın’dan böyle bir performans beklemiyordum

Sayın Aydın Ayaydın ilk aday olduğunda ne yalan söyleyeyim, bende böyle bir performans beklemiyordum. Gerek ulusal basında ve gerekse sosyal medyada takip ettiğimde hem projeleri, hem samimi davranışları, hem de çalışma performansı ile parti ayırımı yapmaksızın, Muğlalıların gönlünde kısa sürede taht kurdu.

Bir kere inanmışlığı ve heyecanı ile başta Bodrum olmak üzere, tüm Muğla’ya olağanüstü hizmet getireceği mesajı ağzından düşmüyordu.

-Erdoğan onu özel bir şekilde sunmuştu

AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın Muğla Mitingindeki konuşmasını en az on dakikasını Sayın Aydın Ayaydın ayırması tesadüf değildi.

Sayın Erdoğan “Ayaydın sıradan bir aday değildir. Onu özel olarak seçip Muğla’ya ben gönderdim. Hazırladığı bütün projelerin arkasındayım. Bana getireceği her projeyi hayata geçirmek için sonuna kadar arkasında olurum” demesi bile Sayın Ayaydın’a Sayın Erdoğan’ın bakışını ortaya koyuyordu.

-Sayın Mehmet Metiner belli ki Sayın Erdoğan’ı iyi dinlememiş

Bir kez daha altını çizerek söyleyecek olursam Sayın Recep Tayyip Erdoğan, aday tanıtım toplantısında Sayın Aydın Ayaydın ismini kendi anons ederken gösterdiği farklılığı hepimiz gördük ama Sayın Mehmet Metiner’in ve kalemlerinin görmemesi ve bunu iyi okumaması büyük bir talihsizlik.

Sayın Erdoğan açık ve net olarak Sayın Aydın Ayaydın, benim adayım diye mesaj veriyordu. Benim gibi Türkiye’de Muğla seçimlerine odaklanmış gazeteciler de bunu böyle okudular.

Tanıtım toplantısındaki o videoyu bir daha seyretmesini Sayın Metiner ve kalemlerine öneririm.

Sayın Metiner ve kalemleri , haydi bunları görmediniz, peki Akbelen ormanındaki 900 parselin acil kamulaştırma kararını Sayın Ayaydın’ın ın talebi ve arzusu üzerine 24 saatte yeni bir kararname ile ortadan kaldırılmasını da mı görmediniz?

Türkiye’de belki de iki kez bir Cumhurbaşkanlık kararnamesi ikinci bir kararname ile çekilmesi Sayın Aydın Ayaydın farkını da ortaya koydu.

AKP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’ı eski AK Parti Milletvekili Sayın Mehmet Metiner’in kıskanıyor gibi durumda ortada. Nereden çıkarıyorsuz derseniz, seçim öncesinden başlayan bu muhalefeti aslında Sayın Mehmet Metiner’e sormak lazım.

-Sayın Aydın Ayaydın’ın seçimi kaybetmesine sanırım Sayın Mehmet Metiner sevinmiştir

Sanırım Aydın Ayaydın’a karşı muhalefete soyunan Sayın Mehmet Metiner, AKP’nin Muğla Büyükşehir Belediye seçimlerini kaybetmesine en çok sevinen kişi olmuştur.

Gazeteci ve siyasetçi sıfatıyla Sayın Aydın Ayaydın’a yandaş yazarları kullanarak vurmaya kalkan Sayın Mehmet Metiner, AKP’ye Muğla seçimlerinde son seçimlerin en iyi oy oranı olan yüzde 32,69 oy oranına imza atan Sayın Aydın Ayaydın’ı karalayıcı yayınlar yaptırması artık gün yüzüne çıktı.

AKP içinde rahatsızlık yaratan Sayk. Mehmet Metiner’in bir AKP adayı olan Sayın Aydın Ayaydın karşısında bu kadar etik olmayan medyatik saldırılarına sanırım AKP Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cephesinde nasıl izleniyor çok merak ediyorum.

AKP’de ilk defa böyle çatlak sesler ve muhalif bir gelişme gibi geliyor.

-Ancak Sayın Aydın Ayaydın, Sayın Mehmet Metiner’e göre terazi de çok daha ağır basar.

Sonuçta Sayın Aydın Ayaydın, bir AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Muğla ve 13 ilçesinden çok içten ve samimi mücadele vermiş ve Muğla’da bir önceki yerel seçimde aldığı yüzde 28.42 oy oranını yüzde 32,69 oy oranına çıkarmıştır.

-Mehmet Metiner aslında dönüp bir kendine bakmalıdır

AKP’nin oyları ülke genelinde düşmesine rağmen, Sayın Mehmet Metiner’in memleketi ve milletvekili yaptığı Adıyaman da ve yine ikamet ettiği ve milletvekili yaptığı İstanbul’da dramatik oy kaybı yaşanmıştır. 22 yıl sonra vekili olduğu Adıyaman’da Belediye Başkanlığını kaybetmiştir.

Sayın Aydın Ayaydın ise, ülke genelindeki bu düşüşe rağmen Muğla’da oylarını düşürmemiş bilakis artırmıştır.

Sanırım seçim sonrası AKP Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kazanmamış olmasına rağmen oylarını arttıran tek Büyükşehir’in Muğla olduğunu biliyor ve sizin her türlü engellemenize rağmen Sayın Aydın Ayaydın’ın başarılı olduğunun farkındadır.

AKP’nin eski bir milletvekili olarak Sayın Mehmet Metiner’in gazeteci ve siyasetçi olarak Sayın Aydın Ayaydın, hakkında yandaş yazarları harekete geçirerek hatta bu konuda tarafsız yazarlara da çamur atması “Yavuz Hırsızı” oynadıklarını da açıkça ortaya koyuyor.

Sayın Aydın Ayaydın, Muğla’da AKP’ye kazandırmıştır ve bir büyük başarıya imza atmıştır.

Çünkü sonuçta Muğla’da en fazla oy oranını Sayın Aydın Ayaydın almıştır. Bunu da ne Sayın Mehmet Metiner, ne de güdümündeki yandaş yazarları değiştirebilir.

Gerçek AKP’liler ve taraflı, tarafsız tüm Muğla’lılar Sayın Aydın Ayaydın’ı sahiplenmiştir.

Metiner’in bu Muğla ilgisinin arkasında ne olabilir?

Sayın Mehmet Metiner, Muğla milletvekilliği yapmadı. Belediye Başkan adayı da olmadı. Sanıyorum AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Merkez’de git Aydın bey’e yardım et demediğine göre ayrıca bilgiler arasında Milas’tan ayrılması konusunda uyarılmasına rağmen Mehmet Metiner’in bu bitmeyen Muğla saplantısının arkasında ne olabilir? O da ayrı bir kocaman soru işareti.

Gelen bilgiler ışığında Sayın Mehmet Metiner’in Genel Merkez’in bütün uyarılarına rağmen Milas’ı terk etmeyip sözde çalışması sonucunda 31 Marttaki Milas adayının oy oranını 10 puan düşürdüğünü nasıl açıklayacak?

Peki CHP’ den Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayılan Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanı Sayın Tamer Mandalinci ve Milas Belediye Başkanı seçilen Sayın Fevzi Topuz’un ilk ziyaretçileri arasında eski AK Parti Milletvekili Sayın Mehmet Metiner’in olması da düşündürücü değil mi?

Belki de söylentilere bakılırsa Sayın Mehmet Metiner, Bodrum ve Milas Belediyelerinde takip ettiği işlerin yürümesini istemiştir.

Metiner ve avanesi için çok şeyler konuşulsa da şu aşamada ihtiyatlı yaklaşmak ta yarar olduğunu düşünüyorum.

Tandoğan Uysal/Stockholm

AK Parti’nin eski Milletvekili Sayın Mehmet Metiner’in seçimi kazanan CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Sayın Tamer Mandalinci’yi ve yine CHP’li Milas Belediye Başkanı seçilen Sayın Fevzi Topuz’u hemen ziyaret ederek tebrik etmesi de Metiner’in bagajında neler var dedirtti.