MECLİSİN GÜNDEMİ EMEKLİ MAAŞLARI: EMEKLİ MAAŞLARINDA DEĞİŞİK FORMÜLLER MASADA

MECLİSİN GÜNDEMİ EMEKLİ MAAŞLARI: EMEKLİ MAAŞLARINDA DEĞİŞİK FORMÜLLER MASADA
Meclisi 1 Ekim günü açılmasıyla birlikte ilk gündem konularından biri emekli zammı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatlar sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni emekli zammı düzenlemesi için harekete geçti.

Meclisin yeni yasama yılına başlamasıyla birlikte emekli zamlarına ilişkin yürütülen çalışmalar hız kazandı. En düşük emekli maaşının bütçe çalışmalarının meyvelerini vermesiyle en geç Kasım ayında yeniden belirlenmesi bekleniyor. Emekli taban aylığının ara zam ile artmasıyla beraber Hazine desteği de yükselmiş olacak.

MASADA DEĞİŞİK FORMÜLLER VAR

Emekliye verilmesi planlanan ek zam kapsamında iki farklı formül bulunuyor. İlk formüle göre yeni ekonomi çalışmalarının iyi gitmesi sonucunda ek zam verilecek. Bu noktada en düşük emekli maaşında taban aylıkların 10 bin TL olarak belirlenmesi en güçlü formül olarak dikkat çekiyor.

İkinci formül ise seyyanen zam söz konusu. Bu formül çerçevesinde emeklilerin maaşlarına yaklaşık 3 bin lira civarında zam verilmesi gündemde bulunuyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.