Marmaris Haberleri

Marmaris'te Rus kadın her yerde aranıyor: Ailesi Marmaris'e geldi

-Muğla'nın Marmaris ilçesinde 4 gündür kayıp olduğu bildirilen Rus kadın turistin ailesi arama çalışmalarına katılmak için Marmaris’e geldi-Kayıp olan Rus Turistin son olarak 17 Ağustos günü Karya Yürüyüş Yolu bölgesinde görüldüğünü belirleyen ekipleri arama çalışmalarına İçmeler ve Turunç Mahallerinde aralıksız devam ediyorlar. Arama çalışmalarına Jandarma ve AFAD’a ait arama kurtarma ve iz takip köpekleri de katılıyorlar.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 4 gündür kayıp olduğu bildirilen Rus kadın turistin ailesi arama çalışmalarına katılmak için Marmaris’e geldi.
Marmaris’te dün başlatılan arama çalışmalarına kaybolan Rus turistin ağabeyi ve akrabalarının da bugün sabah katıldığı, ekiplerin kaybolan Rus turistin yakınlarından arama çalışmalarında işlerine yarayacak detaylı bilgiler almaya çalıştıkları öğrenildi.
Bölgede dün başlatılan arama çalışmalarına Jandarma ve AFAD’ın arama kurtarma ve iz takip köpekleri de katılıyorlar. Ekipler, bölgede rastladıkları eşyaları ve kıyafetleri arama kurtarma köpeklerine koklatarak iz bulmaya çalışıyorlar. Ekipler, drone yardımı ile de bölgeyi tarayarak Rus turistten bir iz bulmaya çalışıyorlar.
Ekiplerin, ormanlık alanda buldukları 17 Ağustos tarihli alışveriş fişinden yola çıkılarak, Rus kadının en son o bölgede bir restorandan alışveriş yaptığı da tespit edilmişti. Ekipler, söz konusu fişten yola çıkarak fişi buldukları noktadaki arama çalışmalarını İçmeler ve Turunç bölgelerinde yoğunlaştırdılar.

OLAY
Alınan bilgiye göre, 11 Ağustos'ta Moskova'dan Marmaris'e tatil için gelen Rus vatandaşı 48 yaşındaki Rus uyruklu Natalia Somova, 17 Ağustos’ta Marmaris’in İçmeler mahallesinde bulunan Karya yürüyüş yoluna gitmek için tatil yaptığı otelden ayrıldı. 19 Ağustos günü Rusya’ya dönmesi beklenen Somova’nın yakınları kadına ulaşamayınca durumu kaldığı otel ve tur acentesine bildirdi.
Yapılan ihbar sonrasında Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ilçedeki tüm kamera kayıtları tarandı. Kamera kayıtlarından 48 yaşındaki kadının 17 Ağustos günü sabah saat 07.00 civarı İçmeler Mahallesi'nde bulunan Karya Yürüyüş Yolu'ndan giriş yaptığı tespit edilmişti.
Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, Muğla AFAD Müdürlüğü koordinesinde bölgede AKUT, Jandarma, Polis, Muğla Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri ve Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri ile birlikte Karya Yürüyüş Yolu'ndaki arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.