Marmaris'te kaybolan Rus turistin cesedi bulundu

 MUHABİR
-Muğla'nın Marmaris ilçesinde 14 gündür kayıp olduğu bildirilen Rus kadın turistin ormanlık alanda cesedinin bulunduğu bildirildi. -Bu sabah saatlerinde ormanlık alanda bir cep telefonu bulan ekipler, ormanlık alanda cep telefonunu buldukları noktada çalışmalarını yoğunlaştırmışlardı.-Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya:“Ekiplerimiz maalesef misafirimizin ölü olarak buldular. Rus turistin ölüm nedeni Adli Tıp incelemesi sonrasında belli olacak

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 14 gündür kayıp olduğu bildirilen Rus kadın turistin ormanlık alanda cesedinin bulunduğu bildirildi.
Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, muhabirimiz Kenan Gürbüz’e, bu sabah saatlerinde ormanlık alanda kırık bir cep telefonu bulan ekiplerin ormanlık alanda cep telefonunu buldukları noktada çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirterek, “AFAD Müdürümüz az önce misafirimizi ölü olarak buldukları bilgisini verdi. Savcımız olay yerinde. Ekiplerimiz maalesef misafirimizin ölü olarak buldular. Rus turistin ölüm nedeni Adli Tıp incelemesi sonrasında belli olacak. Muğla Valiliğimiz konuyla ilgili detaylı açıklama yapacak” dedi.

OLAY
Alınan bilgiye göre, 11 Ağustos'ta Moskova'dan Marmaris'e tatil için gelen Rus vatandaşı 48 yaşındaki Rus uyruklu Natalia Somova, 17 Ağustos’ta Marmaris’in İçmeler mahallesinde bulunan Karya yürüyüş yoluna gitmek için tatil yaptığı otelden ayrıldı. 19 Ağustos günü Rusya’ya dönmesi beklenen Somova’nın yakınları kadına ulaşamayınca durumu kaldığı otel ve tur acentesine bildirdi.
Marmaris Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerine yapılan ihbar üzerine ilçedeki tüm kamera kayıtları tarandı. Kamera kayıtlarından 48 yaşındaki kadının 17 Ağustos günü sabah saat 07.00 civarı İçmeler Mahallesi'nde bulunan Karya Yürüyüş Yolu'ndan giriş yaptığı tespit edilmişti.

ORMANDA CEP TELEFONU BULUNMUŞTU
Arama faaliyetleri Turunç mahallesinde kurulan kriz biriminde AFAD koordinasyonunda Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma (MABKE), Emniyetli Hayat Derneği, Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-AME-DER), Datça ve Marmaris Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMESAR), komando ekipleri, Sahil Güvenlik ekipleri ile jandarma iz takip köpekleri, 8 dron, 1 termal dron ve İHA ile arama çalışmalarına 14 gündür aralıksız devam ediyorlardı.
Ekipler, arama çalışmaları esnasında İçmeler Mahallesi Kızılbükü mevkisindeki ormanlık bölgede kırık bir cep telefonu bulmuşlar ve çalışmalar ekiplerin cep telefonunu bulduğu noktada yoğunlaştırılmıştı. Rus turistin cesedinin de o bölgede bulunduğu öğrenildi.
Muğla İl Jandarma Komutanlığına ait iz arama ve kadavra arama köpekleri ise Rus kadının arama çalışmalarında 14 gündür görev yapıyordu.


GÜVENLİK KAMERASINDAN ORMANA GİRDİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİ
Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, Somova'nın Karia yolu parkuruna giriş yaptığını tespit etmişti. Somova'nın kaybolmadan önce yürüdüğü anlara ait bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerine de ulaşılmıştı. Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve AFAD merkezi ile koordineli olarak Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma (MABKE), Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-AME-DER), Datça ve Marmaris Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMESAR), Muğla İl Jandarma Komando "Zıpkın" Timleri, Sahil Güvenlik ekipleri ile jandarma iz takip köpekleri, 8 dron, 1 termal dron ve İHA ile arama çalışması başlatmıştı.

Bu haber toplam 1188 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.