Muğla'nın Marmaris ilçesinde 14 gündür kayıp olduğu bildirilen Rus kadın turist için arama çalışması yapan ekipler, ormanlık alanda bir cep telefonu buldular, Ekiplerin, ormanlık alanda cep telefonunu buldukları noktada çalışmalarını yoğunlaştırdıkları bildirildi.

Alınan bilgiye göre, 11 Ağustos'ta Moskova'dan Marmaris'e tatil için gelen Rus vatandaşı 48 yaşındaki Rus uyruklu Natalia Somova, 17 Ağustos’ta Marmaris’in İçmeler mahallesinde bulunan Karya yürüyüş yoluna gitmek için tatil yaptığı otelden ayrıldı. 19 Ağustos günü Rusya’ya dönmesi beklenen Somova’nın yakınları kadına ulaşamayınca durumu kaldığı otel ve tur acentesine bildirdi.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerine yapılan ihbar üzerine ilçedeki tüm kamera kayıtları tarandı. Kamera kayıtlarından 48 yaşındaki kadının 17 Ağustos günü sabah saat 07.00 civarı İçmeler Mahallesi'nde bulunan Karya Yürüyüş Yolu'ndan giriş yaptığı tespit edildi.

ORMANDA CEP TELEFONU BULUNDU
Arama faaliyetleri Turunç mahallesinde kurulan kriz biriminde AFAD koordinasyonunda Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma (MABKE), Emniyetli Hayat Derneği, Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-AME-DER), Datça ve Marmaris Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMESAR), komando ekipleri, Sahil Güvenlik ekipleri ile jandarma iz takip köpekleri, 8 dron, 1 termal dron ve İHA ile arama çalışmalarına 14 gündür aralıksız devam ediyor. Ekipler, arama çalışmaları esnasında ormanlık bölgede bir cep telefonu buldular. Çalışmaların ekiplerin cep telefonunu bulduğu noktada yoğunlaştırıldığı ve telefonun Rus turiste ait olup olmadığının tespiti için çalışma yapıldığı öğrenildi.
Muğla İl Jandarma Komutanlığına ait iz arama ve kadavra arama köpekleri ise Rus kadının arama çalışmalarında 14 gündür görev yapıyor.

Marmaris'e Modern Hastane ve Spor Kompleksi Marmaris'e Modern Hastane ve Spor Kompleksi

GÜVENLİK KAMERASINDAN ORMANA GİRDİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİ
Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, Somova'nın Karia yolu parkuruna giriş yaptığını tespit etmişti. Somova'nın kaybolmadan önce yürüdüğü anlara ait bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerine de ulaşılmıştı. Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve AFAD merkezi ile koordineli olarak Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma (MABKE), Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-AME-DER), Datça ve Marmaris Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMESAR), Muğla İl Jandarma Komando "Zıpkın" Timleri, Sahil Güvenlik ekipleri ile jandarma iz takip köpekleri, 8 dron, 1 termal dron ve İHA ile arama çalışması başlattı.

Editör: Beritan Yücel