Marmaris’te Bakanlık, 5 yıldızlı oteli KYK yurdu yaptı

Marmaris’te Bakanlık, 5 yıldızlı oteli KYK yurdu yaptı
 MUHABİR
Gençlik ve Spor Bakanlığı Muğla’nın Marmaris İlçesinde yıllardır çözülemeyen yurt sorunu, 5 yıldızlı oteli satın alarak KYK yurduna çevirerek çözdü.

Muğla Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e Muğla’nın Marmaris ilçesine eğitim amacıyla gelen üniversite öğrencilerinin yurt sorunun 20 yıldır sürdüğüne işaret ederek, şu bilgileri verdi:
“Bakanlığımız öncelikle bölgede KYK Yurdu yapmak amacıyla hazine arazisi aradık. Bölgede bulunan hazine arazilerinin büyük bir bölümü koruma altında. Hazine arazilerinin büyük bir bölümü SİT arazisi o nedenle KYK yurdu yapacak uygun bir arazi bulamadık ve yurt inşaatı projesinden vazgeçtik. Bu gelişme sonrasında Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Aşkın Bak’ın talimatı ile öğrenci kardeşlerimizin bu sorununun çözülmesi talimatını aldık”

whatsapp-image-2024-08-22-at-10-43-13-2.jpeg

whatsapp-image-2024-08-22-at-10-43-13-1.jpeg

5 YILDIZLI OTEL KYK YURDU YAPILDI
Muğla Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Bakanın talimatı sonrasında harekete geçtiklerini ve Marmaris İçmelerde bulunan bir oteli Gençlik ve Spor Bakanlığının öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için satın aldığına işaret ederek, şunları söyledi:

whatsapp-image-2024-08-22-at-10-43-12-1.jpeg
“Otel 650 yatak kapasiteli, 155 odalı, Otel 5 yıldızlı. Otel yönetimi oteli içinde bulunan tüm malzemelerle birlikte Bakanlığımıza veriyor. 11 bin metrekarelik bir alana sahip otel. Öğrencilerimiz 1 Eylül’de KYK yurduna dönüştürülen otele gelerek yerleşecekler. Öğrencilerimizi ilk etapta misafir olarak alacağız Eylül’ün sonu Ekim ayının başında da öğrencilerimizi kesin kayıtlarını 5 yıldızlı otel konforundaki yurdumuza yapacağız”

whatsapp-image-2024-08-22-at-10-43-13.jpeg

Bu haber toplam 343 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.