14 Ocak 2023 tarihinde hizmete açılan Marmaris-Datça Yolu, toplam 49 km uzunluğunda bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardında inşa edildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamaya göre; Marmaris-Datça Yol genişliği 7 metreden 10 metreye çıkarıldı. Böylelikle seyahat süresi 50 dakikadan 40 dakikaya indirildi.

Muğla kaçıncı sırada! Yaşam kalitesi en yüksek şehirler sıralandı Muğla kaçıncı sırada! Yaşam kalitesi en yüksek şehirler sıralandı

Proje ile yolun fiziki ve geometrik standartları yükseltilirken, mevcut durumda 7-8 metre olan platform genişliği 10 metreye yükseltildi. Sathi kaplamalı hizmet veren yol üstyapısı bitümlü sıcak karışım kaplamalı hale getirilerek sürüş konforu ve trafik güvenliği artırıldı.

Yoldaki seyahat süresini 50 dakikadan 40 dakikaya indiren proje ile araçların çevreye bıraktıkları egzoz emisyonları azaltılacak; bakım-işletme giderlerinden tasarruf edilip, akaryakıt ve amortisman giderlerindeki azalma ile bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlanması planlanıyor.

Editör: Beritan Yücel