2017 kurulan ve 2018 yılında Futbol Branşının Tescili ile Muğla'da yerel liglerine katılmaya başlayan Marmaris 1923 Spor Kulübü, 2 yıl içerisinde katıldığı tüm Liglerde şampiyonluk elde etti.

Sinem Korkmaz

***Kurulduğu günden bugüne birçok başarı elde eden Marmaris 1923 Spor Kulübü, Türkiye'nin farklı illerinde birçok uluslararası organizasyona katıldı. Katıldığı organizasyonlardan başarılı sonuçlarla ayrılan Marmaris 1923 Spor Kulübü'nün altyapısında yetişen 7 sporcu Süper Lig takımlarının ve Profesyonel takımların altyapı takımlarına transfer oldu. Marmaris 1923 Spor Kulübü Başkanı Görkem Murat Dinç, “takımımız katıldığı her ligde başarılı” dedi.

*** Kulüb Başkanı Görkem Murat Dinç, velilerin destekleri ile ayakta kaldıklarını söylerken, “Marmaris'in geleceği olan çocuklarımıza destek olsunlar” dedi.

Marmaris 1923 Spor Kulübü Başkanlığı görevi ve aynı zamanda Futbol Takımının Antrenörlüğünü yapan Görkem Murat Dinç, “Takımımız geçen sene U-16 Ligi Muğla Şampiyonu olduktan sonra Muğla'yı Türkiye Şampiyonası Finallerinde temsil etmeye hak kazandı. Denizli'de yenilgisiz Bölge şampiyonu oldu. Daha sonra finallerin 2'nci kademesinde Afyonkarahisar'da düzenlenen ve Türkiye genelinde 1513 takım katılım gösterdiği U-16 Türkiye Şampiyonasında son 22 takım arasına kalma başarısı gösterdi. Ülkemizde yaşanan Coronavirüs salgını öncesinde katıldığımız U-14 liginde finalde B.B. Bodrum Sporu 3-1 yenerek U-14 Ligi Muğla şampiyonu oldu ve Muğla'yı Türkiye Finallerinde temsil etmeye hak kazandı. Aynı zamanda takımımız U-16 Liginde de Muğla Şampiyonu olmuş ve Muğla'da Türkiye Finallerinde temsil etmeye hak kazandık. U-15 takımımız ligler iptal edilmeden önce 9 da 9 yaparak yenilgisiz grubunda lider olarak devam etmekteydik. U-13 (2007) takımımız Corona öncesinde başlayan ve sadece ilk haftası oynanabilen U-13 ligi 1'inci haftasında Muğlasporu 2-0 yenme başarısı göstermiştir. Katıldığı her ligde başarılı olan takımımız maalesef bu sezon Corona yüzünden Türkiye Futbol Federasyonunun tüm ligleri ve Türkiye Finallerini iptal edilmesinden dolayı Muğla'yı Türkiye Şampiyonasında temsil edemedi” dedi.

“SPONSPOR BEKLİYORUZ”

MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi

Takımda bulunan sporcuların çok başarıya imza attığını söyleyen Dinç, “ takıma destek ve sponspor gerekiyor. Türkiye ve Marmaris'in geleceği olan çocuklara destek olsunlar. Sporcularımızın her biri birbirinden yetenekli ve başarılı. Çok kısa sürede çok güzel başarılara imza attılar fakat maddi olarak desteğe ihtiyacımız var. Sadece geçen sene Türkiye Şampiyonasına giderken Denizli'deki konaklama masraflarını sayın Serkan Yazıcı ve Mustafa Karacan karşıladı. Sağolsunlar. Bunun dışında hiç destek verenimiz yok. Velilerimizin yardım ve destekleri ile ayakta kalmaya çalışan bir kulübüz. Değerli devlet büyüklerimizden, iş adamlarımızdan, spor ve sporcunun yanında olan herkesten geleceği olan bu çocuklar için destek bekliyoruz” dedi.

Editör: Gazete Muğla