Bodrum Haberleri

Maliye ekipleri, 1 milyonluk fatura ile gündeme gelen bodrum sahillerinde

Bodrum Yalıkavak Marina'da bulunan Bodrum Bagatelle restorana ait 1 milyon 115 bin liralık hesap fişi sonrası çıkan tartışmada Türkiye gündemine oturmuş, söz konusu restoranın vergi vermediği iddiası gündem olmuş ve restoran açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Bodrum’da bir restorana ait 1 milyon 115 bin liralık hesap fişi sonrası çıkan tartışmada sonrasında, Hazine ve Maliye Bakanlığı ekipleri turizm beldeleri için harekete geçti. Ekipler, yaz sezonu boyunca Muğla, Muğla ve İzmir olmak üzere eğlence mekanları, yat turizmi, beach clupların yanı sıra otel ve pansiyonlara yönelik saha denetimleri gerçekleştirecek.

Hazine Ve Maliye Bakanlığı, yaz döneminde Antalya, Muğla ve İzmir başta olmak üzere turizm beldelerinde yoğun kullanılan işletmelere yönelik denetimlerini sıkılaştıracak. Bakanlığa bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri, turizm sezonunun başlamasıyla bu alana yönelik denetim takvimini oluşturdu.

"KAYIT DIŞI EKONOMİYLE MÜCADELE GÜÇLÜ ŞEKİLDE DEVAM EDECEK"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye büyük önem verdiklerinin altını çizmiş, bu yöndeki denetimlere ilişkin, "Elde edilen sonuçlar üzerine gerekli işlemler yapılacak. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz tavizsiz ve güçlü şekilde devam edecek." açıklamasında bulunmuştu.

YÜZLERCE DENETİM PERSONELİ TAKVİYESİ YAPILDI

Ekiplerce, yaz aylarında başta Antalya, Muğla ve İzmir olmak üzere turizm beldelerinde denetim gerçekleştirilecek. Bu amaçla Antalya, İzmir ve Muğla'ya yüzlerce denetim personeli takviyesi yapıldı. Gece faaliyet gösteren eğlence mekanları, yat turizmi, plaj kulübü diye de bilinen beach clubların yanında otel ve pansiyonlara yönelik saha denetimleri gerçekleştirilecek. Denetimler kapsamında restoranlar, işlek cadde ve sokaklardaki işletmeler de yer alacak. Özelikle gece kulübü, restoran ve beachlerde hasılat tespitleri yapılacak.

Gelir İdaresi ekipleri, denetimlerde günübirlik konut kiralamalarına da ağırlık verecek. Yazlık kiralamalara yönelik 2023 yılına ilişkin analiz çalışmaları da yapılırken bu kapsamda gelir elde ettiği düşünülen mükellefler izaha davet edilip sonuca göre gönüllü uyumla beyanda bulunmaları sağlanacak. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığından günübirlik konut kiralama izni alan mükellefler ile boş olan ve günübirlik kiralama potansiyeli bulunan konutlara yönelik yoklama yapılacak

1 MİLYONLUK FİŞ TARTIŞMASI

Bodrum Yalıkavak Marina'da bulunan Bodrum Bagatelle restorana ait 1 milyon 115 bin liralık hesap fişi sonrası çıkan tartışmada Türkiye gündemine oturmuş, söz konusu restoranın vergi vermediği iddiası gündem olmuş ve restoran açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Yalıkavak Bodrum Restoran İşletmeleri, Kurum olarak vergilerini verdikleri gibi yasalara uyan bir firma olduklarını belirterek, "Kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve işletmemizin itibarını zedelemeye yönelik bu tür asılsız iddialara karşı hukuki haklarımızı saklı tutuyoruz. Geçtiğimiz yıla ait 20 kişilik bir grup tarafından standart menümüze ilave olarak özel şovlar gibi ilave hizmetleri de içeren ve dolayısıyla normal fiyatlarımızın üzerinde olan bir faturanın, işletmemizin piyasa şartlarının üzerinde fiyatlandırma yaptığına dair algı yaratacak şekilde yeniden gündeme getirilmesini üzüntüyle karşıladık. Henüz yeni yatırım ve sezon hazırlıklarımız devam ederken bu yıla ait gibi gösterilen fatura, siparişten de görüleceği üzere 20 kişilik, yabancı içki, kokteyl ve özel şampanya şovu gibi ilave hizmetlerin alındığı bir sipariştir. Normal koşullarda Bagatelle Bodrum fiyatları, piyasada faaliyet gösteren benzer restoranlar ile aynı seviyededir" denilmişti.

Birçok ülkede faaliyet gösterip, zincir restoranlarında sunduğu lezzet ve hizmet sayesinde oldukça saygın bir yere sahip olan “Bagatelle” restoranı, 2022 yılından bu yana “Bagatelle Bodrum” adıyla Türkiye’nin ilk yüksek kapasiteli süper yat marinası olan Yalıkavak Marina’da hizmet veriyor.